Caută
Close this search box.

Invenţia care l-a făcut cel mai bogat inginer de la Dacia după 25 de ani

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a dat dreptate după 25 de ani, românul primind despăgubiri de 1 milion de dolari pentru invenţia sa.

Inginerul piteştean Sandu Ion Romică a câştigat procesul privind drepturile de autor asupra eleronului de la celebra Dacie 1310, după ce a luptat în instanţă timp de 25 de ani.

Lupta pentru drepturile de autor a început în anul 1991, în acel moment inginerul cerând să fie despăgubit cu 120 de miliarde de lei vechi. În 1998, magistraţii Tribunalului Timiş au dat o sentinţă favorabilă, dar procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În 2004, Guvernul a dat însă o ordonanţă prin care a stabilit că Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului răspunde pentru pretenţiile financiare împotriva societăţilor privatizate, cum a fost şi cazul Automobile Dacia care a fost privatizată în 1999, potrivit gandul.info.

Apoi, inginerul piteştean a cerut despăgubiri de 31 de milioane de euro, însă guvernul a reuşit să blocheze procedura de executare silită şi a obţinut rejudecarea litigiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri