Caută
Close this search box.

Iohannis, concluzii: Alegerea lui Trump a validat global curentul anti-sistem

 

Alegerea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA va avea urmări semnificative şi în Europa, a declarat miercuri seara şeful statului, Klaus Iohannis, arătând că victoria republicanului ”a validat global curentul anti-sistem”.

”Alegerea lui Donald Trump a validat global curentul anti-sistem”, a subliniat preşedintele în cadrul unei discuţii cu studenţi ai facultăţilor de ştiinţe politice din Capitală.

El a explicat că acest deznodământ electoral va avea urmări semnificative şi în Europa, iar acestea se vor vedea la alegerile care vor avea loc în Uniune în 2017. ”Vom vedea cum reuşesc politicienii europeni să facă faţă unei atitudini noi din partea electoratului”, a concluzionat Iohannis.

El a subliniat că de cele mai multe ori alegerile nu se câştigă convingând alegătorii, ci emoţionându-i, ”pe bază de emoţie, nu de argument”.

Iohannis a mai menţionat că Trump a avut un discurs ”nepolitic, franc până la francheţe de multe ori altfel intitulată”, iar republicanul a adunat emoţia unei categorii care nu s-a mai identificat cu actualul establishment – chiar şi cea a celor care vin din Cuba sau Mexic, cum a fost cazul votului din Florida.

Şeful statului a insistat asupra nevoii refacerii legăturii între politicieni şi omul simplu, în caz contrar ajungându-se la voturi de blam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri