Caută
Close this search box.

BBC: Cinci incertitudini economice la care Donald Trump trebuie să răspundă

Donald Trump nu va avea deloc o misiune ușoară la Casa Albă. Jurnaliştii de la BBC au prezentat cinci incertitudini economice cărora republicanul trebuie să le răspundă.

Prima dintre ele vizează posibilitatea lui Trump de a stabiliza piețele. Toți investitorii vor să știe dacă acesta va implementa sau nu discursul său despre politicile economice, o dată ce va ajunge la Casa Albă.

Cea de-a doua incertitudine este legată de acordurile comerciale existente, dat fiind că pe multe dintre ele Trump le-a criticat de-a lungul campaniei electorale. Totodată, el a promis că nu va semna noi acorduri cu care administraţia Obama a fost de acord, în special acordul de parteneriat transpacific.

Altă incertitudine ține de independenţa Băncii Centrale a Americii, în contextul în care, în timpul campaniei, magnatul a acuzat că directoarea acesteia menţine rata dobânzilor scăzută la cererea lui Obama.

A patra incertitunde, potrivit BBC, citat de b1.ro, ține de planul de creștere economică pe care Donald Trump îl va prezenta o dată ajuns la Casa Albă. Acesta ar putea fi semnificativ diferit decât ceea ce a implementat Barack Obama până acum, mai ales că Trump vrea să reducă semnificativ taxele, în special pentru bogaţi.

Jurnaliștii BBC au mai făcut referire și la relația care va exista între viitorul președinte și Congres. Chiar dacă republicanii dețin preşedinţia, Senatul şi Camera Reprezentanţilor, partidul lor s-a divizat considerabil din momentul în care Trump și-a lansat campania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri