Caută
Close this search box.

Clotilde Armand: Alegerea lui Donald Trump este legitimă

Candidatul republican, Donald Trump, a câștigat, ieri, alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, reușind să o învingă pe democrata Hillary Clinton și devenind astfel cel de-al 45-lea președinte al celui mai puternic stat din lume, iar părerile pro sau contra cu privire la acest rezultat au început să apară imediat în spațiul virtual și nu numai.

Întrebată, în cadrul unui interviu MagnaNews, cum comentează rezultatul alegerilor din SUA, vicepreședintele USR, Clotilde Armand a declarat:

“Vreau să vă spun că sunt o persoană profund democrată. Adică, dacă oamenii din America l-au ales pe dl Trump, el este o persoană perfect legitimă şi el este rezultatul voinţei poporului. E foarte bine asta, nu putem decât să fim fericiţi că democraţia funcţionează, că oamenii s-au exprimat şi avem cu cine să vorbim şi că putem să vorbim cu poporul american prin cineva”, a spus consilierul municipal al sectorului 1 București.

Aceasta a mai precizat că ea nu este în măsură să judece ce și cum gândesc oamenii, iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care un om politic trebuie să îl facă, este acela de a-i asculta pe cetățeni și de a respecta ceea ce aceștia gândesc ori își doresc.

“Mi se pare că primul lucru pe care un om politic trebuie să îl facă este acela de a asculta cetăţenii şi să respecte ceea ce aceştia vor şi cum gândesc, iar dialogul este absolut necesar. Noi am văzut cum au decurs aceste alegeri în America. Au fost multe întâlniri, multe dezbateri, am văzut cum s-au exprimat, adică, poporul american a votat ştiind totuşi pe cine votează. Şi acesta este un lucru bun. Eu cred că America este o democraţie care funcţionează de mult timp, una care este un model şi nu avem altceva de comentat ci doar ei, cu problemele lor, cu aprecierea lor despre situaţia pe care o au la nivel economic, social etc. Ei l-au ales pe dl Trump, atunci el este legitim democratic”, a conchis vicepreședintele USR, Clotilde Armand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri