Caută
Close this search box.

Humanitas: Poemele lui Bob Dylan, laureatul premiului Nobel, la Gaudeamus 2016

 

Ca în fiecare an, editura Humanitas vine cu o selecţie deosebită de titluri la ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus, printre care şi volume scrise de proaspătul laureat Nobel, Bob Dylan, ale cărui poeme sunt traduse de Mircea Cărtărescu.

Aşadar, Humanitas vă dă întâlnire la Gaudeamus, începând de miercuri, 19 noiembrie, până duminică, 23 noiembrie, cu cele mai frumoase cărţi ale toamnei 2016 şi cei mai îndrăgiţi autori. De la cele evenimentele ce se vor desfăşura pe scena care deschide standul editurii nu vor lipsi scriitorii Lucian Boia, Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Andrei Pleşu, Ana Blandiana, Dan C. Mihăilescu, Horia-Roman Patapievici, Emil Brumaru, Oana Pellea, Vlad Zografi, regizorii Cristian Mungiu şi Radu Jude sau jurnalistele Tia Şerbănescu şi Sabina Fati.

pliant_evenimente_gaudeamus-2016_preview_01 pliant_evenimente_gaudeamus-2016_preview_02

Joi, printre evenimentele pregătite de Humanitas se numără lansarea DVD-ului şi a pachetului carte cu DVD “Bacalaureat”,  de Cristian Mungiu, de la ora 18.30, la care participă autorul.

Vineri, la ora 16.00 este pregătită lansarea de carte şi sesiunea de autografe a lui Jan Cornelius, autorul volumului “Eu, Dracula şi John Lennon”, însoţit de Mircea Cărtărescu, Radu Vancu şi Radu Paraschivescu. Şi următoarele lansări, programate la fiecare jumătate de oră, vor beneficia de sesiuni de autografe, precum cea de la ora 16.30, “Sentimentul primar al nevinovăţiei”, de Dana Grigorcea; apoi lansarea audiobook-ului “Andrei Pleşu,  Pardon, scuzati, bonsoir…”; volumul “Amintiri din rai”, de Emil Brumaru, moment urmat de lansarea de carte “În viaţă” de Yu Hua, în prezenţa autorului chinez. Ana Blandiana vine cu “Povestiri fantastice”, iar Sebastian Reichmann, Radu Vancu, Angelo Mitchievici şi Denisa Comănescu vor prezenta volumul semnat de Michel Houellebecq, “Neâmpăcat”.

Printre lansările de sâmbătă se numără: “Case, trenuri şi andrele”, de Ariana Rosser Macarie; evenimentul Matei Călinescu cu lansarea mai multor volume semnate de cunoscutul critic literar este programat de la ora 12.00, iar la ora 13.00 va  veni Clotilde Armand să povestească despre “Am ales România”. Urmează lansările “Imago” de Ludmila Uliţkaia, “Inocenţii” de Ioana Pârvulescu, “Ocolul Mării Negre în 90 de zile. Şapte ţări, opt graniţe şi o lovitură de stat în prime time”  de Sabina Fati, “Aştept să crăpi (de astăzi, în prime time)” de Radu Paraschivescu, “Efectele secundare ale vieţii” de Vlad Zografi, “Inimi cicatrizate” – carte de Max Blecher şi filmul realizat de Radu Jude, “O paranteză în timp” de Jeanette Winterson, “Shylock e numele meu” de Howard Jacobson, “Trei săptămâni în Anzi“ de Marius Chivu şi “Pervazul lui Dumnezeu”, de Ana Barton.

Evenimentul Bob Dylan este programat de la ora 18.00, cu lansarea volumelor “Cronica vieții mele. Volumul întâi”, “Tarantula” şi “Suflare în vânt. 100 de poeme” traduse de Mircea Cărtărescu

Duminică, 20 noiembrie 2016, începând cu ora 11.00, este dedicată lansărilor titlurilor “Trântind uşa” de Tia Şerbănescu şi Cristian Pătrăşconiu, “Alteţă regală” de Thomas Mann, “Povestiri orientale” de Marguerite Yourcenar, “Tezaurul României de la Moscova” de Marian Voicu, “Femeia cu buchetul de flori şi alte povestiri” de Mo Yan, “Un joc fără reguli. Despre imprevizibilitatea istoriei” de Lucian Boia, “Bucuria de a nu fi perfectă. Memorii Bucureşti-Tel Aviv” de Riri Syilvia Manor, “O teză de doctorat la Dumnezeu. Exerciţii de gândire” de Alexandru Dragomir, “Patria mea era un sâmbure de măr” de Herta Müller, “Cinci colţuri” de Mario Vargas Llosa, “Elogiul vanităţii” de Andrei Vieru, “SUA şi Noua Ordine Mondială” de Olavo de Carvalho şi Aleksandr Dugin şi, nu în ultimul rând, audiobook-ul “Antoine de Saint-Exupéry, Micul prinţ”, în lectura Oanei Pellea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri