Caută
Close this search box.

La metroul bucureştean se fac controale inclusiv la spaţiile comerciale

 

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, prin pompierii de la prevenire, a efectuat acţiuni de verificare la staţiile de metrou din Capitală, miercuri şi joi, în continuarea controalelor făcute luni, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Încă sunt acţiuni de control, încă nu este gata raportul, când avem concluziile finale de la IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă -n.r.), vă promit, o să vă dăm concluziile şi ce s-a făcut. Dar încă se lucrează. Şi ieri a mai fost control acolo şi astăzi. Va mai dura o săptămână, două, până ce terminăm să evaluăm totul şi după care să venim să spunem – asta e situaţia. (…) Verificarea de prevenire înseamnă verificarea căilor de evacuare, absolut totul, inclus aici şi spaţiile comerciale care sunt în zona respectivă, care blochează căile. Dar când avem date o sa vi le dăm”, a declarat Raed Arafat, joi, la finalul unui eveniment organizat de IGSU pentru lansarea unei campanii de prevenire a incendiilor.

Controalele pompierilor la staţiile Metrorex au început luni dimineaţă, acestea urmărind, printre altele, modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor şi modalitatea de evacuare a călătorilor. La câteva ore după demararea verificărilor, ISU Bucureşti Ilfov anunţa, drept concluzii preliminare, că au fost sesizate nereguli, printre acestea numărându-se turnichete modificate care îngreunează evacuarea în cazul unei urgenţe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri