Caută
Close this search box.

Iaşi. Fiul unui ofiţer SRI, găsit mort cu un cuţit înfipt în spate

 

Poliţiştii şi procurorii ieşeni au început o anchetă după ce un băiat de 18 ani, elev în clasa a 12-a la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, fiul unui ofiţer SRI, a fost găsit mort în casă, cu un cuţit înfipt în spate, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, a declarat, sâmbătă, că vineri seara a fost solicitată terapia intensivă mobilă pentru o persoană care prezenta o placă înjunghiată, însă echipajul deplasat la faţa locului nu a putut decât să constate decesul.

La rândul lor, surse din Poliţia Iaşi au declarat că victima este un tânăr în vârstă de 18 ani. Acesta a fost găsit mort în casă, cu un cuţit înfipt în spate, de către tatăl său.

Sursele din Poliţie au declarat că se fac cercetări, cauza fiind preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

De asemenea, primarul Iaşiului, Mihai Chiriţă, a declarat că băiatul, elev la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iaşi, era fiul unui ofiţer SRI.

”Nu poate fi o răzbunare, poate fi, din păcate, ceva mai grav de atât, poate fi declinul psihic al unei generaţii care nu a avut ce învăţa de la cei mai maturi ca ei. Sunt tată, sunt părinte de copii şi îi văd cum se comportă, ce discută, ce transmit între ei şi îmi dau seama că trebuie să facem ceva. Mi-e greu să spun dacă e sinucidere sau omor, dar cu siguranţă nu este legat de activitatea Serviciului de Informaţii. Un ofiţer SRI nu greşeşte, adică nu poate stârni simpatia sau antipatia cuiva, acolo se lucrează ca în armată, adică este un pluton care se duce la luptă şi luptă, deci nu poate fi greşeala unui om. Acolo dacă se dă un ordin, ori se dă un ordin greşit, ori greşesc în masă, deci nu poate fi imputabilă unei persoane, pentru că un ofiţer SRI nu poate să se ducă să cerceteze sau să asculte”, a spus primarul.

Potrivit presei locale, vecinii ar fi declarat că au auzit, vineri seara, zgomote, dar au crezut că sunt copii care se joacă pe scări. Totodată, presa locală susţine că poliţiştii au mai multe ipo­teze, între care inclusiv varianta unei răzbunări.

Băiatul era foarte bun la învăţătură, intrând primul pe lista celor admişi la Liceul de Informatică „Grigore Moisil“ din Iaşi, în 2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri