Caută
Close this search box.

Nouă mii de familii din Braşov nu au apă caldă şi căldură şi mai au de aşteptat

 

Majoritatea braşovenilor au intrat în a patra lună de când aşteaptă ca la robinet să le curgă apa caldă, iar în calorifere un dram de căldură, acum când temperaturile ajung la limita îngheţului şi de la noapte încep primele ninsori.

În loc să înceapă de la 1 noiembrie să intre în normalitate, aşa cum s-au angajat autorităţile locale, aceste familii îndură în continuare frigul şi lipsa apei calde. Ce se întâmplă?!

Noul Serviciu Public Local de Termoficare Braşov (SPLT) a primit, vineri, licenţa de funcţionare, însă cele aproximativ 9.000 de familii racordate la sistemul centralizat de termoficare vor mai avea de aşteptat până vor primi apă caldă şi căldură, procedurile nefiind încă finalizate.

Deşi autorităţile braşovene au promis că cele 8.900 de familii din Braşov care au rămas în sistemul centralizat de termoficare vor avea apă caldă şi căldură din 1 noiembrie, abia vineri Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a emis licenţa de funcţionare pentru noul Serviciul Public Local de Termoficare Braşov.

Urmează ca începând de luni să fie semnate contractele de furnizare a agentului termic cu asociaţiile de locatari, după ce Consiliul Local a aprobat în ultima şedinţă tarifele pentru gigacalorie, potrivit viceprimarului Costel Mihai.

„De luni, îi aşteptăm pe beneficiarii care sunt legaţi la sistemul centralizat de termoficare să vină la sediul SPLT din Centurl Civic, să semneze contractele. În maxim şapte zile, vom actualiza şi contractele deja semnate, cu tarifele aprobate în CL“, a spus viceprimarul pentru Mediafax.

Apoi, noul Serviciul Public Local de Termoficare trebuie să semneze şi un contract cu furnizorul de gaz metan şi abia apoi se va putea relua furnizarea de agent termic către populaţie.

Preţul gigacaloriei pentru populaţie a fost stabilit la 203,22 lei, mai puţin cu 7 lei faţă de anul trecut, ca urmare a faptului că TVA a scăzut de la 24 la 20% începând cu acest an. Consumatorii non-casnici vor plăti între 291,28 şi 414,28 lei fără TVA, în funcţie de linia la care sunt conectaţi ( magistrală sau la reţea de distribuţie).

Braşovul are, din august, propriul serviciu de termoficare – Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) – sub autoritatea directă a Consiliului Local, după ce furnizorul Tetkron, a rămas fără licenţă.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri