Caută
Close this search box.

Se modifică Legea petrolului, din 2017, în favoarea companiilor private

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a pregătit un nou proiect de modificare a Legii petrolului care va fi depus în Parlament după alegeri, a declarat Sorin Gal, directorul general al Direcției Generale Gestionare, Evaluare și Concesionare Resurse-Rezerve Petrol din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

“Împreună cu cele două mari asociații patronale în domeniul petrolului – ROPEPCA (Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră) și Asociația Română a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră (ARCOMN) – am discutat și am pregătit un draft de modificare a Legii petrolului. Draft care probabil că după alegeri va fi depus în Parlament și va intra în discuția și în votul noului Parlament al României”, a spus Sorin Gal.

Se va clarifica modul de traversare a plajelor

Acesta a precizat că este important ca, prin intermediul unei legislații corecte și foarte clare, să fie ajutate companiile care investesc în industria petrolului. Potrivit lui Sorin Gal cea mai mare problemă pe zona de explorare a fost și rămâne accesul la terenuri. În cazul în care aceasta nu poate fi rezolvată, activitatea de explorare se va desfășura mai greu, costurile vor fi mai mari, interesul investitorilor va scădea, iar România nu va mai avea descoperiri și nu va putea susține producția actuală în următorii ani.

De asemenea, legea ar urma să clarifice situația pe zona de offshore, precum modul de traversare a plajelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri