Caută
Close this search box.

Simona Halep şi Monica Niculescu, nominalizate la titlul de „lovitura anului”

 

Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) le-a nominalizat pe Simona Halep, locul patru în ierarhia mondială şi pe Monica Niculescu, numărul 39 mondial, la titlul de lovitura anului, informează site-ul wtatennis.com.

Fiecare „lovitură” care a câştigat titlul de „lovitura lunii” are şansa de a câştiga premiul pentru „lovitura anului”. Votul fanilor pentru grupele A şi B se va închide duminică, 20 noiembrie. „Loviturile” din cele două grupe care vor primi cele mai multe voturi vor ajunge în faza finală, iar fanii vor putea vota până pe 28 noiembrie. Asociaţia Tenisului Feminin (WTA) va anunţa pe 29 noiembrie cine a primit titlul pentru lovitura anului.

În grupa A, Simona Halep (locul 4 în clasamentul mondial) a fost nominalizată cu reuşita din meciul disputat în compania Timeei Bacsiszky, în optimile turneului de la Madrid. Schimbul dintre Halep şi Bacsinszky a decurs după cum urmează: elveţianca a executat o scurtă pe care Simona a returnat-o fără probleme, Timea a răspuns cu un passing bine plasat, pentru ca Halep să reuşească un voleu incredibil, de sub fileu, prin care a şi închis punctul. Schimburile spectaculoase au continuat, iar românca a obţinut victoria în minimum de seturi, scor 6-2, 6-3.

În grupa B, o execuţie superbă reuşită de Simona Halep în meciul susţinut cu australianca Daria Gavrilova, în care a transformat apărarea în atac, la turneul de la Montreal, a fost desemnată lovitura lunii iulie.

Tot în grupa A, jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a câştigat titlul pentru cea mai frumoasă lovitură a lunii aprilie, pentru o execuţie reuşită în meciul cu Petra Kvitova (Cehia), la Stuttgart. Monica Niculescu (locul 39 în clasamentul mondial, 28 de ani) a obţinut 79% dintre voturile cititorilor site-ului WTA.

La scorul de 3-1 în favoarea româncei în primul set, Monica a finalizat un schimb foarte lung cu o lovitură de backhand în lung de linie. Niculescu a construit punctul cu o serie de scurte „marcă înregistrată”.

În prima grupă, celelalte nominalizări sunt: Caroline Wozniacki (turneul de la Auckland), Agnieszka Radwanska (Doha şi Indian Wells), iar în grupa B: Agnieszka Radwanska (Birmingham şi New Heaven), Kirsten Flipkens (Seul) şi Angelique Kerber (Singapore).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri