Caută
Close this search box.

Lipsa de investiții în oncologie afectează pacienții

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer atrage atenția că infrastructura în radioterapie este subdimensionata, numărul aparatelor fiind cu 72 la sută mai mic decât necesarul terapeutic.

„Împreună împotriva cancerului! – Cancerul nu are culoare politică!” este campania lansată de asociațiile de pacienți și susținută de Centrul pentru Inovație în Medicină.

Campania reprezintă o chemare la acţiune adresată în mod direct factorilor de decizie din România – autorităţi, actuali şi viitori parlamentari – care sunt rugaţi să includă pe lista lor de prioritaţi acţiuni concrete, dar şi urgente, în lupta împotriva cancerului.

„Facem un apel la reprezentanţii Parlamentului şi ai Guvernului României pentru a include în activitatea lor legislativă măsuri concrete şi urgente care să susţină lupta împotriva cancerului, afecţiune care considerăm că nu are culoare politică. Vom adresa, în mod direct, câte o scrisoare fiecărui factor decident din România pentru a susţine această cauză”, a declarat Cezar Irimia, preşedintele FABC.

Cu o rată anuală de aproximativ 78.000 de pacienţi diagnosticaţi cu cancer, România se situează peste media Uniunii Europeane în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancer.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri