Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătăţii vrea manager pentru management şi doctori pentru operaţii

 

Guvernul a aprobat în şedinţă de miercuri un proiect de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătăţii.

Guvernul Dacian Cioloş a aprobat Ordonanţa de Urgenţă care schimbă regulile după care vor fi conduse spitalele din România.

„Aceasta ordonanta este despre doua lucruri. Unu – este despre deschiderea functiilor de manager in spitale pentru toti cei care au competente. Asta nu inseamna ca scoatem universitatile din spitalele clinice. Orice cadru universitar va putea participa in continuare la concursuri, dar alaturi de el vor putea participa si profesionisti care nu provin excluisiv din mediul academic. Cazurile in care esti in acelasi timp si un chirurg foarte bun si un profesor foarte bun si un cercetator foarte bun si un manager foarte bun si reusesti sa le faci pe toate nu sunt chiar atat de frecvente cum credeam. Doi – nu mai vrem politica de partid in spitale. E motivul pentru care managerii de spitale nu mai pot, incepand de astazi, detine functii de conducere, administrare sau control in cadrul niciunui partid politic”, a spus Vlad Voiculescu.

„Eliminam conditiile restrictive pentru ocuparea functiei de manager din cadrul spitalelor clinice, cele care nu au legatura cu abilitatile manageriale. In Marea Britanie peste 70% din managerii de spitale nu sunt medici.

Concursul nu se va mai baza pe invatarea mecanica a legislatiei, ci pe un proiect de management al spitalului care va deveni un act public, astfel incat medicii, organizatiile de pacienti si membrii comunitatii sa poata participa si sa constate care este cel mai potrivit proiect.

Functiile de sef de sectie, sef de laborator, sef de serviciu medical clinic se vor ocupa prin concurs.

Pentru a evolua trebuie sa deschidem sistemul tuturor profesionistilor.” a mai precizat ministrul Sanatatii.

Ordonanta de urgenta este rezultatul rapoartelor intocmite de corpul de control al ministrului si vrea sa combata nepotismul, politizarea si conflictele de interese.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri