Caută
Close this search box.

Los Angeles. Leonard Cohen a murit în somn, după ce a căzut în timpul nopţii

 

Leonard Cohen a murit în somn după ce a căzut în timpul nopţii în reşedinţa sa din Los Angeles, potrivit managerului său, citat de BBC. Moratea lui a fost „subită, neaşteptată şi paşnică“, a adăugat acesta.

Cohen a murit în Los Angeles luni, pe 7 noiembrie, dar vestea decesului său nu a fost făcută publică până la înmormântarea sa din Montreal, de pe 10 noiembrie.

În septembrie 2016 Leonard Cohen a oferit ultimul său interviu pentru David Remnick de la The New Yorker.

Remnick a declarat că “atunci când l-am vizitat în Los Angeles suferea de cancer, dar păstra tăcerea în privinţa acestei boli. Avea dureri profunde din cauza unor fracturi de compresie la coloana vertebrală şi din cauza asta stătea într-un scaun medicinal de dimensiuni mari, albastru, pentru a-şi uşura durerile”.

Remnick a confirmat, “era extrem de slab, poate avea în jur de 50 de kilograme, dar ştia încotro se îndrepta”.

Noul album al lui Leonard Cohen ‘You Want It Darker’ a fost înregistrat în sufrageria sa, în timp ce muzicianul stătea pe acel scaun medicinal.

În cadrul interviului cu Remnick, Leonard Cohen a vorbit despre înmormântarea tatălui său, pe când avea nouă ani. “Înmormântarea tatălui meu a avut loc în casă. Am coborât pe scări, sicriul se afla în sufragerie şi era deschis. Era iarnă. Mă gândeam că trebuie să fie greu de săpat. M-am dus la faţa locului şi mi-am văzut tatăl îngropat. Apoi m-am întors şi m-am dus la dulapul lui şi am găsit un papion. I-am tăiat una dintre funde şi am scris ceva pe ea. Cred că era un soi de rămas bun către tatăl meu şi am îngropat-o în curte. Era o reacţie la ritual.”

În aşteptarea deznodământului, petrecându-şi ultimele clipe din viaţă cu demnitate, Remnick remarcă faptul că Leonard Cohen era incredibil de „gracious”- amabil şi condescendent.

Cântăreţul Leonard Cohen a murit la vârsta de 82 de ani. Existau dovezi că acesta nu era în cea mai bună stare de sănătate, însă într-un an în care au murit Prince, David Bowie şi producătorul trupei The Beatles, Sir George Martin, moartea bardului canadian a produs o undă de şoc.

Leonard Cohen, compozitorul şi cântăreţul canadian cu voce de bariton care îmbina spiritualitatea cu dragostea în cântecele sale s-a stins din viaţă la vârsta de 82 de ani, a declarat fiul său, joi: „Tatăl meu a murit liniştit în casa sa din Los Angeles” a spus Adam Cohen într-o declaraţie. „A compus până în ultimul moment cu umorul său atât de particular.”

Cohen, poet recunoscut, romanciar şi călugăr budist zen aspirant, a combinat muzica folk cu teme întunecate şi inspirate din sexualitate, care i-au adus o sumedenie de fani la nivel mondial şi l-au plasat între muzicieni precum Bob Dylan sau R.E.M.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri