Caută
Close this search box.

Orchestra Naționala Radio și invitații săi

După un concert în care săptămâna trecută Orchestra Nationala Radio a sustinut doi tineri pianisti romani recunoscuti in toata lumea pentru valoarea lor interpretativa – Rebeca Omordia si Sergiu Tuhutiu – , vinerea aceasta, 18 Noiembrie, ora 19, la Sala Mihail Jora a Societatii Romane de Radio , alte nume valoroase ale muzicii romanesti  sunt protagonistii unei seri romantice: Alexandru Tomescu – Vioara, Adrian Dumitru – tenor, Cristian Orosanu – dirijor.

In prima parte a concertului se va audia Concertul in re major , opus 77 pentru vioara si orchestra, lucrare de intensitate maxima unde Alexandru Tomescu va putea dovedi pe viara sa Stradivarius nu numai virtuozitate dar si expresivitatea ceruta de muzica lui Johannes Brahms.

Partea a doua a serii va fi impresionanta nu numai prin insasi partitura lui Hector Berlioz ci si prin participarea alaturi de Orchestra Nationala Radio  a  Corului Academic Radio -pregatit de Ciprian Tutu si  a Corului de Copii Radio-pregatit de Voicu Popescu , orga , tenor solo.

Dirijor permanent al Filarmonicii Brasov si invitat al operelor din tara si din lume, Cristian Orosanu conduce cu forta acest ansamblu maiestuos, in care fiecare timbru instrumental si vocal are rolul sau. Tenorul Adrian Dumitru, castigator al Premiului I al Concursului International de Canto din China in 2014 , sustine rugaciunea „te Aergo quaesumus” cu o frumoasa frazare si sensibilitate.

Insusi Brahms a scris despre lucrarea sa ca „formei gigantice i se datoreaza si faptul ca ascultatorii (…) sunt coplesiti de o puternica emotie” si intotdeauna în sălile de concert se creaza aceasta forta intre interpreti si auditori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri