Caută
Close this search box.

Record. Tabloul „Meule”, de Claude Monet, vândut cu 81,4 milioane de dolari

 

Recordul anterior pentru Monet fusese atins în iunie 2008. La acea dată „Bassin aux nympheas” (Nuferi), fusese vândut pentru suma de 80,4 milioane de dolari la o licitaţie din Londra.

Preţul final, care include taxele şi comisionul de licitaţie, a fost mult peste preţul estimat iniţial de Christie’s, de 45 de milioane de dolari.

Licitaţia a durat aproape 15 minute, un timp neobişnuit de lung pentru o vânzare de acest tip.

O femeie a stat timp îndelungat în camera de licitaţii până a făcut oferta de 53 de milioane de dolari, lăsându-le apoi cale liberă cumpărătorilor prin telefon.

Tabloul care reprezintă un stog de fân conic, în amurg, face parte dintr-o serie de căpiţe pictate de Monet de-a lungul iernii din 1890-1891, în casa sa din Giverny, Normandia.

Este una dintre operele rare ale lui Monet care s-a aflat într-o colecţie privată, au declarat reprezentanţii Christie’s. Seria „Căpiţelor” cuprinde în total 25 de tablouri.

Celelalte picturi ale lui Monet se află la Musee d’Orsay din Paris, Metropolitan Museum of Art din New York, sau la Art Institute din Chicago. Acest tablou a fost achiziţionat în septembrie 1891 de către galeria de artă Knoedler & Co., care l-a adus în SUA.

În ultimii ani, preţurile pentru operele lui Monet sau ale altor impresionişti celebri au înregistrat creşteri spectaculoase.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri