Caută
Close this search box.

Ţările Baltice avertizează: Rusia ar putea testa forța de reacție NATO înaintea învestirii lui Trump

Lituania a avertizat că președintele rus Vladimir Putin ar putea testa NATO în săptămânile dinaintea învestirii lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite.

Ministrul de Externe lituanian, Linas Linkevicius, a afirmat că este foarte îngrijorat pentru Ţările Baltice, dar și pentru orașul sirian Alep, potrivit BBC.

Lituania consideră că viziunea pesimistă privind intențiile Rusiei este justificată de geografia, dar și de trecutul ei. Odată parte a Uniunii Sovietice, acum a devenit membră atât în NATO cât și în Uniunea Europeană, dar are graniță directă cu Rusia prin enclava Kaliningrad de la Marea Baltică.

Avertismentul se bazează pe teoria potrivit căreia Statele Unite ar putea urmări să devină partener cu Rusia și să nu mai împărtășească viziunea statelor din Estul Europei, conform cărora Rusia este un pericol militar iminent.

Ministrul de Externe lituanian, Linas Linkevicius, a precizat, pentru sursa menționată, potrivit b1.ro, că în viziunea lor, „Rusia nu este o super putere, ci o super problemă”.

Rusia, în schimb, insistă că nu reprezintă un pericol, afirmând însă că NATO este responsabil de tensiunile din regiune prin expansiunea către est și mutarea de echipament militar la granița sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri