Caută
Close this search box.

180 de vinuri românești, evaluate pentru Premiile de Excelență

180 de vinuri produse în 36 de crame din România vor fi supuse unor amănunțite evaluări calitative profesioniste, în vederea acordării Premiilor de Excelență Vinul.Ro 2016, astăzi, la restaurantul Magellan din cadrul hotelului Mansion din Capitală.

După evaluarea de astăzi, festivitatea de decernare a premiilor va avea loc în data de 21 noiembrie, la Teatrul Elisabeta din Capitală. Cu această ocazie va fi programat și un excepțional recital muzical semnat Răzvan Stoica (declarat cel mai bun violonist sub 30 de ani în 2013), deținătorul unei viori Antonio Stradivari 1729 pe care a cântat însuși Niccolo Paganini.

Peste 20 de jurați – membri ai comisiilor compuse din oenologi, degustători autorizați, somelieri acreditați, deținători de licențe internaționale WSET, jurnaliști de specialitate, bloggeri și profesioniști ai comerțului de profil – vor acorda aprecierile lor în vederea desemnării celor mai bune vinuri din soiuri autohtone sau internaționale produse în podgoriile României și înscrise în cursa pentru medalii.

Pentru prima oară în istoria de opt ani a acestei competiții, oenologii care au creat vinurile cel mai bine punctate în concurs (alb, rose și roșu) vor primi și premii în bani, în valoare de 1.000 euro / premiu.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri