Caută
Close this search box.

Vladimir Putin ameninţă din nou România. Reacţia NATO

Vladimir Putin ameninţă din nou NATO şi România. Liderul de la Kremlin cere armatei neutralizarea tuturor ameninţărilor la adresa securităţii Rusiei, inclusiv cele generate de sistemul antirachetă al NATO, ale cărui elemente sunt instalate şi în România.

Retorica rusă nu intimidează însă NATO. Secretarul General al Alianţei, Jens Stoltenberg, a anunţat că statele membre fac paşi pentru a creşte cheltuielile cu apărarea. L-a asigurat de asta şi pe preşedintele ales al SUA, Donald Trump.

„Sarcina noastră este de a neutraliza eficient toate ameninţările militare la adresa securităţii Rusiei. Inclusiv cele asociate sistemului de apărare antirachetă (al NATO – n.r.), implementării conceptului atacurilor strategice globale şi războaielor informaţionale.”, a spus Vladimir Putin, citat de digi24.ro.

Mesajul a fost transmis de preşedintele Rusiei şefilor armatei, pe care i-a convocat, vineri, la Kremlin. În opinia lui, contracararea acţiunilor venite din Vest este esenţială pentru menţinerea echilibrul strategic instituit la sfârşitul anilor ’50.

De la Bruxelles, şeful NATO a făcut şi el un anunţ – şi anume că statele membre sunt hotărâte să investească mai mulţi bani în apărare, pentru a face faţă noilor provocări de securitate.

„Vedem că se fac primii paşi în direcţia creşterii cheltuielilor pentru apărare în Europa. Polonia a atins deja pragul de 2%, iar România este foarte aproape. Acesta a fost principalul subiect pe care l-am abordat în absolut toate reuniunile.”, a precizat Jens Stoltenberg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri