Caută
Close this search box.

Cioloș îi replică lui Dragnea: ”Ne-am asumat responsabilitatea de a face alegeri corecte”

Premierul Dacian Cioloș anunță că Ministerul Afacerilor Interne a a invitat deja partidele să-și trimită reprezentanți care să asiste la toate pregătirile pentru alegerile parlamentare.

Anunțul a fost făcut de premier, după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, și-a exprimat temerea că alegerile vor fi fraudate.

”Vreau sa-i asigur pe români de următoarele:

• Da, acest guvern face tot ce-i stă în putere pentru a limita la maxim posibilitățile de fraudare a procesului electoral.
• Da, acest guvern a implementat deja cu succes la alegerile locale un sistem electronic de monitorizare a prezenței la vot, prin care se depistează cu ușurință tentativele de vot multiplu. Același sistem va fi folosit și la alegerile parlamentare.
• Da, acest guvern a decis supravegherea video a secțiilor de vot după închiderea urnelor, pentru a ne asigura că numărarea voturilor la alegerile parlamentare se desfășoară corect.
• Da, acest guvern a decis sigilarea ștampilelor de vot imediat după finalizarea procesului de votare, astfel încât să ne asigurăm că ele nu mai circulă după închiderea urnelor.
• Da, acest guvern a decis să deschidă mai multe secții de vot în afara granițelor, pentru a ne asigura că românii din diaspora nu mai stau la coadă cu orele pentru a-și exercita un drept fundamental.

Ne-am asumat responsabilitatea de a organiza alegeri corecte și o vom face”, a scris Dacian Cioloș pe facebook.

Autoritatea Electorală Permanentă este în subordinea Parlamentului, nu a Guvernului. ”De aceea, dacă domnul Dragnea este preocupat de stabilitatea acestei instituții, are posibilitatea de a-și mobiliza partidul pentru a face o nouă numire la Președinția AEP. Dacă are suspiciuni în legătură cu softul de numărare a voturilor, poate solicita Parlamentului să lămurească aceste lucruri direct cu conducerea AEP”, a mai precizat premierul României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri