Caută
Close this search box.

Bucureștiul va avea sală polivalentă de 30 de milioane de euro la Romexpo

Bucureştiul va avea o sală polivalentă la standarde europene, promite primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Nu va fi construită o clădire de la zero, ci va fi transformat pavilionul central de la Romexpo.

În acest moment, în Bucureşti există o singură sală polivalentă, însă prea mică pentru a putea găzdui evenimente sportive majore.

Reamenajarea pavilionului central de la Romexpo este primul proiect comun al Primăriei Capitalei şi al Camerei de Comerţ a României. Reprezentanţii primăriei Capitalei spun că spaţiul expoziţional va deveni o sală polivalentă modernă şi încăpătoare.

„Am pierdut multe evenimente sportive, culturale, de divertisment, de business, antreprenoriale pentru că n-am putut să punem la dispozitie un spaţiu adecvat. În această sală polivalentă vor putea să se amenajeze 15.000 locuri, vestiare, loje, tot ce e necesar pentru a putea fi acreditată la nivel european”, susține Gabriela Firea, potrivit digi24.ro.

„Va rămâne aşa cum este la exterior, cu o reconfigurare majoră la interior. Cupola are posibilitatea să ţină o greutate de 14 tone, va putea susţine acele panouri video folosite în competiţiile sportive.”

Lucrările vor costa 30 de milioane de euro, estimează reprezentanţii Primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri