Caută
Close this search box.

Ceasul de buzunar al lui Mihai Eminescu, vândut la licitație unui cumpărător online pentru 19.000 euro

Ceasul de buzunar care i-a aparținut lui Mihai Eminescu, cu dedicația ”Maestrului slovei” din partea Junimiștilor, a fost achiziționat, cu prilejul licitației ”Istoria Românilor”, de un cumpărător care a făcut online o ofertă de 19.000 euro.

Prețul de pornire în licitația organizată de Artmark a fost de 5.000 euro, iar la prețul final de 19.000 se adaugă comisionul casei de licitații.

Ceasul este gravat pe capacul din spate cu inițialele poetului, „M. E.”, încadrate de motive florale, și i-a fost oferit cadou poetului din partea membrilor societății „Junimea”, în anul 1876, când Eminescu era director al Bibliotecii Centrale din Iași, revizor școlar pentru județele Iași și Vaslui, și redactor la ziarul „Curierul de Iași, potrivit profit.ro.

La licitația “Istoria Românilor” a fost scoasă la vânzare și cea mai cunoscută reprezentare a lui Mihai Viteazul realizată în timpul vieții sale de către Aegidus Sadeler II în 1601. Gravura a pornit de la 2.500 euro și a fost achiziționată pentru 4.750 euro.

În cadrul licitației, un timbru Cap de Bour 108 de parale, din 1858, a fost vândut pentru 9.500 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri