Caută
Close this search box.

Ministerul Sănătății a găsit nereguli la Agenția Națională de Transplant

În urma verificărilor efectuate de inspectorii din Ministerul Sănătății la Agenția de Transplant, s-au identificat posibile fapte penale, motiv pentru care va fi sesizat Parchetul și Agenția Națională de Integritate.

”Vor fi sesizate organele abilitate pentru posibile fapte de natură penală, fals și uz de fals și în legătură cu modul de acreditare a unităților sanitare pentru desfășurarea activităților în domeniul transplantului. Cerem o evaluare de către ANT a tuturor dosarelor de acreditare pentru verificarea îndeplinirii criteriilor de acreditare și întreprinderea măsurilor necesare pentru retragerea acreditării unităților sanitare care nu îndeplinesc condițiile conform Ordinului ministrului Sănătății 860 din 2013”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănăătății, în cadrul unei conferințe de presă.

Raportul Corpului de control arată că la Agenția Națională de Transplant nu există proceduri și criterii clare de alocare a organelor care au fost prelevate către pacienții care au nevoie de transplant și că nu există niciun registru pentru fiecare organ prelevat în parte.

”Am decis să trimitem raportul către Agenția Națională de Integritate pentru verificarea existenței unui posibil conflict de interese și a unei posibile stări de incompatibilitate”, a mai declarat Vlad Voiculescu. De asemenea, ministrul a precizat că funcția de coordonator de transplant național pe care o ocupă Victor Zota nu este definită în legislația actuală.

Vlad Voiculescu a făcut referire la Spitalul ”Sfânta Maria”, explicând de ce nu semnează autorizatia de funcționare a centrului de transplant.

„La Spitalul Sfânta Maria, nu s-a mai realizat niciun transplant hepatic de câteva luni bune, din informațiile noastre, din luna mai. Am solicitat acceptul Primăriei București de a permite Corpului de control să verifice modul în care s-au făcut achizițiile în acest spital. Dacă doamna primar nu are nimic de ascuns, îi invit să facă un act de transparență”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri