Caută
Close this search box.

Haos în capitala Suediei. Deszăpezirea care să avantajeze femeile a blocat orașul

Traficul din capitala Suediei a fost blocat în ultimele zile din cauza unei „strategii feministe” de deszăpezire adoptată de autorități.

Politicienii progresiști au propus ca traseele utilajelor care curăță zăpada să fie schimbate, astfel încât acestea să ajungă mai mult în zonele intens circulate de femei, potrivit heatst.com, citat de b1.ro. Astfel, au fost curățate mai ales trotuarele și pistele pentru biciclete. De asemenea, prioritare au fost zonele din apropierea instituțiilor de învățământ, unde părinții își lasă copiii în fiecare dimineață.

La scurt timp după ce măsura a fost pusă în practică, drumurile principale s-au blocat, circulația pe marile bulevarde devenind un adevărat coșmar. Acest dezastru a fost posibil deși a existat o suplimentare cu 270.000 de dolari a fondurilor alocate pentru deszăpezire, astfel încât noul sistem să funcționeze.

Strategia ”egalității de gen” a fost propusă anul trecut de politicienii din Partidul verde care au susținut că metoda clasică de curățare a drumurilor din zonele centrale îi avantaja doar pe bărbați. Asta pentru că cei mai mulți dintre ei au locuri de muncă în centrul orașului și circulă cu mașinile personale.

FOTO: heatst.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri