Caută
Close this search box.

Cioloş cere TVR să nu mai difuzeze deloc interviul cu el, în care se dezbătea soarta fermierilor

Guvernul a cerut marţi TVR să nu mai difuzeze interviul acordat de prim-ministrul Dacian Cioloş pentru emisiunea „Viaţa Satului”.

„În spiritul deontologiei profesionale şi din respect fata de dreptul telespectatorilor la o informare corectă şi completa, vă solicităm să luaţi în considerare aceste argumente şi din acest moment să nu difuzaţi pe canalele SRTV sau pe alte canale online interviul acordat cu bună credinţă de prim-ministrul Dacian Cioloş, la solicitarea TVR, pe 23 noiembrie.

Este regretabil faptul ca SRTV a schimbat condiţiile de difuzare a interviului după înregistrare, având în vedere că între timp nu au intervenit alte elemente care să modifice contextul în care a fost realizat interviul”, se arată în comunicatul Executivului.

Cioloş a vorbit în interviu despre soarta fermierilor, aducând informaţii de interes. Prim-ministrul arată că, pe de o parte, nu este de acord cu difuzarea interviului într-un spațiu de dezbatere electorală și, pe de alta, amânarea difuzării cu trei săptămâni ar face ca informațiile furnizate să nu mai fie de actualitate.

„Premierul Dacian Cioloş se pronunţă categoric împotriva difuzării interviului la o altă dată, alt interval orar sau alt canal al SRTV în afara celor agreate cu realizatorul emisiunii înainte de înregistrarea interviului, adică 27 noiembrie 2016, ora 10.45 pe canalul TVR 1 în cadrul emisiunii «Viaţa satului». Prim-ministrul Dacian Cioloş nu autorizează difuzarea interviului într-un spaţiu de dezbatere electorală al nici unui partid, având în vedere că scopul şi conţinutul interviului au fost exclusiv subsumate interesului cetăţenilor cu privire la politicile publice şi acţiunile Guvernului în domeniul agricol şi nu vizează în nici un fel campania electorală, partide sau oameni politici”, se mai arată în comunicatul de presă.

FOTO: cuvantul-ortodox.ro

Irina Radu, președinte-director general al Televiziunii Române, a fost audiată ieri, în Parlament, în legătură cu nedifuzarea interviului cu prim-ministrul Dacian Cioloș în emisiunea „Viața Satului”.

Șefa TVR a susţine că nu ar fi vorba de cenzură:

„Cenzură nu asta înseamnă, cenzură înseamnă să interzici să apară ceva, nu să planifici la o altă dată difuzarea sau să dai dintr-un interviu. Să fi dat 10 minute, iar 30 tăiate, aia era cenzură. (…) Așa s-a vorbit despre o altă planificare și nu înțelegem de ce neapărat trebuie să întrebe lumea când dăm, de ce dăm, de ce nu dăm. Asta mie, ca om și ca jurnalist, îmi creează suspiciuni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri