Caută
Close this search box.

Donald Trump: Incendierea steagului american, închisoare sau pierderea cetăţeniei

 

Donald Trump, preşedintele-ales al SUA, susţine că persoanele care incendiază steagul naţional american ar trebui să ”sufere consecinţele” acestui act, sugerând drept pedeapsă pierderea cetăţeniei sau arestarea pentru un an de zile, informează site-ul ziarului The Guardian.

Preşedintele-ales a postat un mesaj pe Twitter vizavi de americanii ce incendiază steagul naţional, în semn de protest faţă de rezultatul alegerilor: ”Nimănui nu ar trebui să i se permită să ardă steagul SUA, cine face asta ar trebui să sufere consecinţele, poate pierderea cetăţeniei sau un an de zile în închisoare”.

În anul 1989, Curtea Supremă din SUA a decis că Primul Amendament protejează dreptul libertăţii de exprimare, astfel incendierea drapelului american nu este interzisă de lege.

În 2005, rivala lui Trump, democrata Hillary Clinton, a sponsorizat un proiect de lege care ar fi transformat incendierea drapelului american într-un act penal, putând permite închiderea acuzatului pentru un an sau amendarea acestuia cu aproape 95.000 de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri