Caută
Close this search box.

Forţele ruse din Crimeea au fost plasate în alertă. Ucraina pregăteşte teste balistice în Marea Neagră

Forţele ruse de apărare antiaeriană din regiunea Crimeea au fost plasate în stare de alertă înaintea testelor balistice pe care armata Ucrainei le va efectua în zona Mării Negre, anunţă surse militare ruse citate de site-ul agenţiei Tass.

„Exerciţiile ucrainene sunt un fel de manevră de relaţii publice cu rolul de a crea o situaţie tensionată, dar, oricum, armata rusă consideră acest caz o ameninţare potenţială şi reală, astfel că sistemele antiaeriene ruse din Crimeea sunt în stare de alertă”, a declarat un oficial militar rus.

„Alerta nu se referă doar la sistemele antiaeriene terestre, ci şi la cele instalate la bordul navelor din Marea Neagră, unităţi autonome capabile să respingă orice ameninţare”, a explicat oficialul citat, potrivit Mediafax.

Ucraina intenţionează să efectueze teste cu rachete în apropierea fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată de Rusia din martie 2014.

Kievul a transmis acum câteva zile o notificare privind „riscuri în spaţiul aerian, în contextul unor teste cu rachete programate pe 1 şi 2 decembrie”.

Presa ucraineană afirmă că în ultimele 24 de ore Rusia a masat armament anti-aerian în Crimeea – prezentând fotografii şi filmări în acest sens – şi că Ministerul Apărării de la Moscova ar fi mobilizat 55.000 de militari la graniţa cu Ucraina.

FOTO: protv.ro
În replică, Ministerul ucrainean al Apărării a anunţat că testele vor avea loc conform planului, „în pofida ameninţărilor”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri