Caută
Close this search box.

Peste 8.400 de poliţişti asigură liniştea de Ziua Naţională a României

 

Peste 8.400 de poliţişti vor fi la datorie de 1 decembrie, între care peste 2.200 vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la manifestările publice şi la ceremoniile pentru depuneri de coroane de flori cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), cu ocazia evenimentelor desfăşurate de Ziua Naţională a României, la care se preconizează participarea unui public numeros, la nivelul întregii ţări vor acţiona 8.486 de poliţişti, dintre care 2.248 vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică la evenimente. La numărul poliţiştilor se adaugă şi 3.560 de autospeciale.

Astfel, 3.514 patrule de siguranţă publică, dintre care 678 pedestre şi 2.836 auto, vor acţiona pe 1 decembrie pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Din totalul poliţiştilor care se vor afla în misiune, 5.204 sunt de ordine publică, 1.411 poliţişti rutieri, în timp ce 1.711 fac parte din alte structuri.

„Structurile de poliţie transporturi vor asigura patrularea pe 123 trenuri de călători, cu precădere pe rutele către municipiile unde vor avea loc manifestările, precum şi în 262 de staţii şi triaje de cale ferată. De asemenea, poliţiştii de la transporturi vor patrula în 13 aerogări internaţionale şi naţionale, precum şi în 23 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre”, se arată în comunicat.

La manifestările publice organizate de Ziua Naţională a României este aşteptat un număr mare de participanţi în întreaga ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri