Caută
Close this search box.

Armata Rusiei la Marea Negră: 6 submarine, 41 nave de război, 34 de avioane, 40 de elicoptere

Cu ce arme ne ameninţă Rusia? O spun chiar ei! Konstantin Sivkov, preşedintele Academiei de studii geopolitice din Moscova, a făcut publice aceste capabilităţi. Studiul apare pe Navy Recognition. În total, flota rusă a Mării Negre ar dispune de 6 submarine, 41 de nave de suprafață, 34 de avioane și aproximativ 40 de elicoptere.

foto-5-submarina_infobiz_md

Submarinul rusesc ”Proiect 636.3” este dotat şi pentru misiuni de atac la ţărm

 

Dintre acestea, două submarine ”Proiect 636.3” sunt operaționale, iar alte patru vor fi operaționalizate până la sfârșitul lui 2016.  Flota de suprafață, dispusă în porturile Sevastopol şi Novorosisk, este compusă din crucișătorul Moskva, din clasa Slava, nava antisubmarin Kerci din clasa Kara – navă ce a fost avariată de un incendiu în 2014, iar în prezent se află în proces de recondiționare -, alte trei nave pentru escortă, respectiv două fregate din clasa Krivak și un distrugător din clasa Kașin, iar trei fregate din clasa Krivak ar urma să intre în dotare în perioada următoare.

fregate

Fregate din clasa clasa Krivak

Acestora li se adaugă şase nave lansatoare de rachete din clasa Tarantul și Matka, câte două nave din clasele Buyan, Nanucika și Bora, plus alte şase nave pentru misiuni antisubmarin din clasa Grișa. Acestora li se adaugă 11 dragoare.

Pentru misiuni de desant maritim sunt disponibile trei nave din clasa Aligator și patru nave din clasa Ropucha.

La partea de aviație Flota Mării Negre dispune de aproximativ 16 avioane Suhoi Su-24M și Su-30SM,  şapte hidroavioane antisubmarin Beriev Be-12, un avion Antonov An-12PP pentru război electronic, patru avioane Su-24MR pentru cercetare, treizeci de elicoptere antisubmarin Kamov Ka-27PL și opt elicoptere Mi-8.

foto-8-sukhoi_su-24_inflight_mishin-3

Suhoi Su-24M este tipul de avion de vânătoare doborât de turci la graniţa cu Siria

Apărarea de coastă este asigurată de un regiment de rachete antinavă cu rază lungă de acțiune de tipul Redut, două regimente echipate cu sisteme de rachete antinavă Rubej și un batalion de artilerie dotat cu sistemul Bereg. De asemenea Flota Rusă a Mării Negre are la dispoziție și un regiment de infanterie marină.

foto-1-racheta-redut-14954-4-f

Rachete antinavă cu rază lungă de acțiune de tipul Redut

 

În situația unui conflict, Rusia va putea conta în Marea Neagră de absolut toate navele de care dispune, 80% din personalul de la țărm, între 12-16 avioane Su-24M și Su-30SM, între 2 și 3 avioane Beriev Be-12, 2 aparate Su-24SM, 12-18 elicoptere Kamov Ka-27 și 4-5 elicoptere Mi-8.

foto-3-2307318foto-7-mi-8amt_mi-171-news

Avion de luptă multirol Su-30SM                               Elicoptere Mi-8

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri