Caută
Close this search box.

Aţi refuzat un produs? Ce fac magazinele cu marfa returnată

Presate de regulile europene, magazinele din România, mai ales cele online, acceptă mult mai uşor returnarea produselor cumpărate. Chiar şi electronicele scumpe achiziţionate cu o reducere generoasă pot fi trimise înapoi în magazin. Însă această facilitate nu ajută nici magazinele, nici mediul înconjurător.

Ca să ajungă din magazin la cumpărători produsele comandate online sunt transportate de maşinile firmelor de curierat. În cazul unui retur, acest drum generator de noxe este făcut de două ori. Iar produsele care au fost scoase din cutie nu prea mai pot fi vândute. Aşa că magazinele le trec la pierderi şi le transformă în deşeuri.

De Black Friday, singurele informaţii pe care le oferă magazinele din România sunt cele despre numărul şi valoarea comenzilor. Evită să dea detalii despre numărul produselor returnate. E de înţeles. De Black Friday, comercianţii încearcă să îşi sporească veniturile şi să îşi îmbunătăţească imaginea. Iar returul produselor este costisitor. Atât pentru magazine, cât şi pentru mediu.

Însă creşterea emisiilor de noxe reprezintă doar o latură a problemei.

În multe cazuri, produsele întoarse în magazine se transformă în deşeuri mai repede decât ar trebui, potrivit digi24.ro. În România, o dată cu acceptarea returului, comercianţii au început să vândă şi produse resigilate. Sunt cele primite înapoi de la clienţi. Ca să le poată revinde le aplică o reducere mai mică sau mai mare în funcţie de starea în care s-a întors produsul înapoi în magazin. Însă discountul nu este de ajuns pentru risipirea temerilor că produsul returnat ar putea avea un defect. Şi, cu cât un produs este mai scump, cu atât va fi mai greu de vândut a doua oară după ce s-a întors în magazin.

FOTO: playtech.ro

În vreme ce în Statele Unite volumul de ambalaje şi electronice casate este atât de mare încât depăşeşte capacitatea de reciclare a lor, în România chiar şi o cantitate mică de deşeuri este greu de reciclat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri