De mai bine de 24 de ore, 6.000 de locuinţe din Bacău, racordate la sistemul centralizat, au rămas fără apă caldă şi căldură, din cauza unei avarii la reţeaua de termoficare. În frig au rămas şi mai multe şcoli şi grădiniţe din oraş. Remedierea problemei ar putea dura ceva timp pentru că este vorba despre o lucrare de amploare. În noaptea trecută, în Bacău s-au înregistrat minus patru grade Celsius, scrie Digi24.

Locuitorii din Bacău caută acum tot felul de surse de încălzire, după ce duminică noapte, furnizarea energiei termice s-a oprit și ei s-au trezit în frig.

„Nu am știut nimic, deodată ne-am trezit fără apă și fără căldura. Asta este treaba, ce să facem, stăm și tremurăm de acuma. Mergem să punem mai multe plapume pe noi. Ne învelim ce să facem nu avem încotro”, a spus o femeie.

Instalaţiile au fost oprite şi golite pentru a face posibilă intervenţia în zona unde s-a produs avaria.

„Cum începe frigul cum o avarie, gata nu e apă caldă, nu este căldură și nu e corectă treaba asta așa”, a spus un bărbat.

Cum noaptea temperaturile de afară sunt în jurul valorii de zero grade Celsius, oamenii au sunat la furnizorul de energie termică. Li s-a transmis că vor avea apă caldă şi căldură, cel mai probabil, abia mâine.

155 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here