Caută
Close this search box.

Barack Obama calmează Europa în privința NATO

 

Preşedintele în exerciţiu, Barack Obama, a dat asigurări tuturor liderilor europeni, că republicanul Donald Trump are de gând să guverneze Statele Unite într-un mod mai pragmatic decât a sugerat în timpul cursei pentru Casa Albă, informează News.ro. Totodată, Obama a explicat că preşedintele republican are un angajament de respectat vizavi de partenerii NATO.

”Urmează să fie preşedinte în ciuda experienţelor sau presupunelor pe care le-a lansat în Casa Albă. Administraţia are o metodă de a trezi orice preşedinte la realitate”, a declarat Barack Obama, care s-a întâlnit săptămâna trecută cu Donald Trump.

Conferinţa de presă în care Obama a dat aceste explicaţii a avut loc înaintea unui turneu în cadrul căruia preşedintele în exerciţiu va vizita Grecia, Germania şi Peru. Şeful statului american se va întâlni cu zeci de lideri internaţionali, care îşi vor prezenta îngrijorările legate de viitorul ocupant de la Casa Albă.

”Cred că este sincer în dorinţa sa de a fi un preşedinte de succes şi de a duce această naţiune mai depate. Nu cred că vreun preşedinte se gândeşte raţional cum să stârnească furia şi să ducă la alienarea a jumătate de naţiune”, a declarat preşedintele Obama.

De asemenea, liderul american a dat asigurări aliaţilor şi partenerilor internaţionali că preşedintele republoican a ”exprimat un mare interes în menţinerea relaţiilor noastre strategice de bacă”, inclusiv a celor din NATO. Barack Obama a promis că americanii au un angajament din a-şi apăra aliaţii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri