Caută
Close this search box.

Brașov: Brad de Crăciun de 28 de metri, montat în Piața Sfatului

 

Bradul de Crăciun al municipiului Brașov a fost adus în cursul nopții trecute de la Vama Buzăului, din fondul forestier al Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt, fiind montat în Piața Sfatului pentru a fi împodobit până în seara de 6 decembrie când vor fi aprinse luminițele pentru sărbătorile de iarnă.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, a declarat că bradul are o înălțime de de 28 de metri, o greutate de 9,7 tone și în jur de 70 de ani, potrivit Agerpres.

Roșu, auriu și argintiu sunt culorile luminițelor și ornamentelor de iarnă care au început să fie montate pe clădirile și străzile din centrul orașului. Potrivit administratorului public al municipiului, Miklos Gantz, primăria intenționează să extindă numărul străzilor care vor fi împodobite, iar ornamentele vor fi și ele noi.

Pe stâlpii din jurul Parcului Central, pe bulevardele Eroilor și N.Iorga, precum și în zona Casa Armatei, ornamentele vor fi sub forma unor globuri cu beteală, argintii cu dimensiuni de 3 x 1,56 de metri.

De la Rectoratul Universității „Transilvania”, pe strada Mureșenilor și Șirul Dima, vor fi montate pe stâlpi panouri cu dimensiunea de 3×1 metri, cu fundițe roșii luminoase, completate de figurine în formă de acadea, turtă dulce și steluțe, aurii și argintii.

Firma de iluminat va păstra tavanul de ghirlande luminoase de pe strada Republicii, iar municipalitatea intenționează să-l extindă și pe străzile Michael Weiss, Apollonia Hirscher ( partea pietonală dintre Piața Sfatului și strada Poarta Șchei), Piața Enescu, Diaconu Coresi și Postăvarului.

În Piața Sfatului, cei nouă stâlpi de iluminat public vor fi ornați pe același model ca bradul, astfel încât să fie replici mai mici, acesta fiind un alt element de noutate în acest an. Bradul, ca și stâlpii, vor reuni toate cele trei culori ale luminițelor din restul zonelor, respectiv roșu, auriu și argintiu.

„Având în vedere faptul că în fiecare an, brașovenii și turiștii se fotografiază alături de bradul de Crăciun, și în acest an vom amenaja o zonă destinată fotografierii, unde vom încerca să aducem două elemente noi: un jilț al Moșului Crăciun, încadrat de două figurine—soldat din Spărgătorul de nuci, și o carte de povești luminoasă, care va purta logo-ul deja cunoscut al evenimentelor de iarnă ‘Brașov-oraș din poveste’ „, a declarat Miklos Gantz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri