Caută
Close this search box.

CIADO militează pentru obligativitatea prezenței la vot

Centrul Internațional Antidrog și pentru Drepturile Omului (CIADO) anunță, prin reprezentanții organizației, că printre principalele obiective și scopuri pe care le are în folosul societății civile, obligativitatea prezenței la vot reprezintă o preocupare esențială.

“Prin absenteismul masiv la vot, în special la alegerile parlamentare ( instituția ce reprezintă voința poporului ) se naște în România autocrația , ceea ce limitează mult democrația”, explică reprezentanții CIADO într-o postare pe Facebook.

„În condițiile în care la alegerile parlamentare din decembrie 2016 , procentul nu va depăși 40 % , luam în calcul să supunem dezbaterii publice inițierea unei proceduri legislative prin care VOTUL să fie obligatoriu . Înțelegem și dreptul fiecăruia de a refuza prezența la vot , dar întelegem și faptul că lipsa de la vot poate duce la derapaje a proaspetei democrații din România. O tranziție prea lungă și o lipsă de implicare a populației prea mare nu poate duce la progres. A participa la VOT , trebuie să fie o responsabilitate de cetăăean al României”, se mai arată în postarea CIADO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri