Caută
Close this search box.

Colecția de artă a lui David Bowie, vândută cu aproape 33 de milioane de lire sterline

 

Vasta colecție de obiecte de artă ce i-a aparținut lui David Bowie s-a vândut pentru suma de 32,9 milioane de lire sterline (41,4 milioane de dolari), depășind suma estimată de organizatorii licitației cu nu mai puțin de 11,7 milioane de lire sterline, conform unui comunicat dat publicității sâmbătă de Casa de licitații britanică Sotheby’s, transmite DPA.

Licitația s-a desfășurat timp de două zile, joi și vineri, iar printre cele mai scumpe obiecte care și-au găsit cumpărător se numără pânza ‘Air Power’ de Jean-Michel Basquiat, realizată în 1984. Tabloul a fost adjudecat pentru suma de 7,09 milioane de lire sterline, față de o estimare de 3,5 milioane de lire sterline. O altă pictură de Basquiat, „Untitled”, a fost achiziționată pentru 2,4 milioane de lire sterline, față de o estimare de 500.000-700.000 de lire. Artistul new-yorkez Jean-Michel Basquiat a murit în urma unei supradoze în 1988, la vârsta de 27 ani.

Prima seară de licitație dedicată colecției de artă a lui David Bowie s-a încheiat cu încasări de 24,3 milioane de lire sterline.

„Head of Gerda Boehm'”, o pânză în ulei din 1965, semnată de Frank Auerbach, a fost vândută pentru suma de 3,8 milioane de lire sterline, față de o estimare de 500.000 de lire.

De asemenea, un tablou circular co-semnat de Hirst și Bowie și intitulat „Beautiful, hallo, space-boy”, cu referire la personajul astronaut Major Tom creat de David Bowie, a fost adjudecat pentru suma de 785.000 de lire sterline.

Colecția includea și piese ale artistului italian Ettore Sottsass și ale grupului Memphis, care a introdus elemente de pop-art în designul mobilierului de birou. Piesele au fost vândute pentru suma totală de 1,3 milioane de lire sterline — de zece ori mai mult decât suma de vânzare estimată pentru acestea.

Conform Sotheby’s, toate obiectele scoase la licitație au fost vândute. „A fost un privilegiu extraordinar să scoatem această colecție pe piață ca pe o sărbătoare dedicată colecționarului David Bowie”, a declarat Oliver Barker, președintele Sotheby’s Europe.

Membrii familiei celebrului muzician, care a încetat din viață în ianuarie la vârsta de 69 de ani, au păstrat unele opere de artă cu valoare sentimentală și au vândut restul colecției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri