Caută
Close this search box.

Consiliul Europei îi cere Ungariei să nu recurgă la rele tratamente contra migranților

 

Comitetul pentru prevenirea torturii (CPT) al Consiliului Europei i-a cerut Ungariei să le amintească polițiștilor ce intră în contact cu migranții că nu trebuie tolerate relele tratamente, informează AFP, preluată de Agerpres.

Raportul CPT, care se bazează pe o vizită efectuată în Ungaria în octombrie 2015, subliniază că în vara anului trecut, un flux ‘fără precedent’ de străini — în unele zile chiar și 10.000 de persoane — a sosit în Ungaria.

Documentul indică faptul că un ‘număr considerabil’ de migranți au reclamat faptul că au fost supuși unor rele tratamente și deplânge condițiile ‘improprii’ din unele centre de primire.

Acuzațiile de rele tratamente se referă în special la lovituri de pumn sau de baston în momentul arestării, conform raportului, care subliniază că unele plângeri au fost formulate de persoane care s-au prezentat drept minori izolați.

În consecință, raportul le cere autorităților ungare să notifice oficial toți polițiștii și personalul de securitate ce lucrează în centre de primire că nicio formă de rele tratamente față de persoane private de libertate nu va fi acceptată.

În condițiile în care Ungaria a fost tranzitată anul trecut de 400.000 de migranți, premierul ungar Viktor Orban a aprobat ridicarea de garduri de sârmă ghimpată la granițele cu Serbia și Croația. În pofida acestui dispozitiv, circa 18.000 de persoane au intrat ilegal în Ungaria în 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri