Caută
Close this search box.

Coreea de Sud. Avioane oprite la sol pentru examenul de la facultate

 

Coreea de Sud s-a străduit joi să reducă zgomotul cotidian pentru a nu fi perturbate examenele anuale de admitere la universitate, unde preț de câteva ore o generație își joacă viitorul, relatează AFP.

Reușita la acest examen permite intrarea în cele mai bune universități, ceea ce garantează un viitor profesional, uneori chiar și bune perspective de căsătorie.

Pentru a le permite celor 606.000 de liceeni să ajungă la timp la examen, toate administrațiile, multe întreprinderi private și chiar Bursa au deschis mai târziu, la ora 10:00 (01:00 GMT).

Pe toate aeroporturile a fost instituită o interdicție de decolare și aterizare pe perioada unor probe orale, lucrările de pe numeroase șantiere de construcții au fost suspendate, iar circulația autovehiculelor de mare tonaj a fost interzisă în apropierea locurilor de desfășurare a examenelor.

Probele, care au început la ora 09:00 în peste o mie de locuri din țară, se încheie în cursul serii.

Canalele de televiziune au difuzat imagini cu elevi nervoși în momentul prezentării la examen, lacrimi în momentul separării de părinți, încurajări din partea celor mai mari.

Mii de părinți s-au îndreptat spre lăcașuri de cult pentru a se ruga.

În fiecare an, aceste examene relansează dezbaterea despre obsesia sud-coreeană pentru reușita școlară, despre avantajele și inconvenientele unui sistem de educație deseori considerat în străinătate drept un model de meritocrație.

Concurența acerbă generează excelență, după cum arată scorurile universităților sud-coreene în clasamentele internaționale, dar are și rezultate mult mai puțin lăudabile, precum un nivel ridicat de depresie și sinucideri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri