Caută
Close this search box.

Dacian Cioloș: Institutul Cantacuzino va reveni în subordinea Ministerului Sănătății

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi, la Europa FM că Executivul pregăteste un act normativ prin care Ministerul Sănătății să preia coordonarea Institutului Cantacuzino. În prezent, institutul se află în subordinea Ministerului Educației și Cercetării.

”Fostul ministru al Sănătății l-a transferat de la Ministerul Sănătății la Ministerul Educației și știți că educația se ocupă doar de partea de cercetare. Acest institut, dincolo de eventualele proiecte de cercetare, cred că ar trebui să își consolideze, să își reconsolideze pe cât posibil și alte atribuții. Domnul ministru știu că pregătește un act normativ prin care să îl readucă la Ministerul Sănătății. Dar nu e suficient să îl readuci la Ministerul Sănătății, acolo trebuie și fonduri, trebuie reinvestit. Au plecat foarte mulți medici, specialiști, trebuie recreată și capacitatea de analiză, pentru că și-a pierdut și statutul de laborator de referință”, a declarat premierul Dacian Cioloș.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, declara pe 13 octombrie că este nevoie de „un audit serios” la Institutul Cantacuzino, pentru care ministerele Sănătății și Educației încearcă să construiască o strategie comună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri