Caută
Close this search box.

De 1 Decembrie se inaugurează prima bibliotecă de sare din România

 

Ziua de 1 Decembrie nu este doar Ziua Naţională, ci şi cea în care Therme Bucureşti va inaugura prima bibliotecă de sare din România şi cel mai mare spaţiu de joacă pentru întreaga familie.

Corpul Galaxy, destinat familiilor, se extinde cu o zonă nouă, cu o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi, dezvoltată pentru a îmbina distracţia cu relaxarea. Familiile vor avea acces în noua zonă indiferent de vârsta copiiilor, iar tariful de acces este inclus în biletul pentru corpul Galaxy.

„Vedeta” este o bibliotecă de sare, unică în România, care face parte din cea mai mare construcţie din sare de Himalaya din Europa. Noul spaţiu se întinde pe o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi.

Punctul principal de atracţie este o construcţie din sare de Himalaya cu cromoterapie şi terapie salt light, cu două zone – o zonă dedicată jocurilor interactive pentru toate vârstele şi o zonă dedicată lecturii.

Zona dedicată jocurilor este dotată cu 14 console Playstation, jocuri interactive cu apă, bănci iluminate, unde părinţii se pot relaxa în timp ce copiii se distrează, şi un ecran de poiectie 5X3,5 metri.

Zona dedicată lecturii va dispune de circa 150 de cărţi, precum şi ebook-uri. În componenţa construcţiei au intrat 40 de tone de sare, fiind cea mai mare construcţie din sare de Himalaya din Europa.

Sarea de Himalaya este considerată cea mai pură formă de sare din lume. Cu peste 80 de mineraleşsi oligoelemente în compoziţie, aceasta are şi o serie de proprietăţi curative, fiind folosită pentru stimularea circulaţiei, calmarea durerilor musculare, eliminarea toxinelor din organism, scăderea tensiunii arteriale, ameliorarea artritei şi altor afecţiuni ale pielii.

Vizitatorii se pot relaxa şi în cele trei saune umede cu tematică şi terapii diferite (Tropical Rain, Oriental Garden, Herbal Essences), facilitate inclusă în tariful de acces. Răsfăţul este completat de 10 paturi de hidromasaj şi alte 20 de paturi cu raze infraroşii.

Lumina roşie are efect antibacterian şi o serie de proprietăţi curative asupra organismului, având numeroase indicaţii în dermatologie. Şi piscina noului spaţiu dispune de cel mai mare poolbar din tot centrul Therme, cu o capacitate de 80 de locuri.

Odată cu lansarea acestei extinderi, suprafaţa totală înverzită a complexului creşte cu peste 10%, iar numărul palmierilor ajunge la 1.400. Printre aceştia se numără şi rarităţi: două exemplare Kerridoxa, aduse din Malaezia, unice în Europa, şi doi palmieri Veitchia Merrilii cu 7 trunchiuri, care sunt, de asemenea, exemplare foarte rare, cele mai des întâlnite fiind cu două, trei sau patru trunchiuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri