Caută
Close this search box.

De Ziua Recunoștinței, familia Obama a servit veteranii de război cu mâncare

 

De Ziua Recunoștinței, Barack Obama și familia sa au servit veteranii de război cu mâncare.

Președintele american a oferit curcan cu sos de carne, Michelle Obama a servit fasole și spanac, iar fiica lor Sasha, piure cu sos de afine. Familia prezidențială a oferit o cină pentru 405 oameni de la Căminul de bătrâni al Forțelor Armate de la Washington.

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare a Statelor Unite cu o tradiție de circa 150 de ani, fiind marcată anual în a patra zi de joi din luna noiembrie.

obama-curcan

Cu câteva ore înainte de cină, Batack Obama a acordat pentru ultima oară iertarea prezidenţială pentru doi curcani. Doar unul însă a participat la ceremonia de la Casa Albă, unde preşedintele la final de mandat a venit alături de nepoţii lui. Asta pentru că fiicele, a mărturisit Barack Obama, s-au cam săturat de glumele lui tata cu curcani.

Barack Obama: „Pe această cale te graţiez, nu vei ajunge pe masă de Ziua Recunoştinţei. Sper că vei avea o viaţă minunată. Băieţi, vreţi să-l mângâiaţi? Vrei să-l atingi? Ce zici? E bine aşa… Felicitări!”

După cum s-a decis printr-un sondaj on-line, unul a primit titlul pompos de „Curcan Naţional al Zilei Recunoştinţei”. Dar şi Tater, ‘vicele’ – după cum a glumit Obama – se va bucura de iertarea prezidenţială. Ambii curcani vor avea parte de o bătrâneţe liniştită în Virginia, unde vor fi îngrijiţi de veterinari şi studenţi la medicină veterinară.

Preşedintele a venit la ceremonie cu nepoţii săi: Aaron, de patru ani, şi Austin Robinson, de şase ani, spre deosebire de anii trecuţi, când îl însoţeau fiicele adolesecente, Sasha, care a împlinit 15 ani şi Malia, cu trei ani mai mare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri