Caută
Close this search box.

Demeter Andras Istvan şi Mirela Fugaru, printre urmăriţii penali de la Radio România

 

Procurorii au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de: Demeter Andras Istvan, Fugaru Mirela-Ioana, Voicu Mihai, Olaru Stejărel-Nicolae şi Moşneag Doina, precum şi faţă de alţi şase membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune, pentru comiterea unor prezumtive infracţiuni de abuz în serviciu şi conflict de interese, au anunţat, joi, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că în perioada iulie 2011 – ianuarie 2014 aceştia ar fi participat la luarea unor decizii în cadrul şedinţelor Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în baza cărora aceştia au obţinut în mod ilegal foloase patrimoniale în cuantum total de aproximativ 400.000 lei”, precizează procurorii.

Astfel,  au fost puse în aplicare 11 mandate de aducere pe numele persoanelor vizate, acestea urmând a fi audiate la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, potrivit News.ro.

Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese, întrucât ar fi participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate ilegal mai multe contracte privind achiziţii de servicii de turism.

„Din cercetări a reieşit că, în calitate de funcţionari publici şi membri în Consiliul de Administraţie, cei în cauză au participat la luarea unor decizii în urma cărora au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, obţinând în mod ilegal mai multe beneficii patrimoniale. Aceştia sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu şi conflict de interese”, au declarat surse judiciare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri