Caută
Close this search box.

Dezvăluiri incredibile! Paul Stewart: „Am fost abuzat sexual timp de 4 ani!”

 

Cotidianul britanic Daily Mirror prezintă în ediţia de astăzi povestea şocantă a fostului internaţional englez Paul Stewart (52 de ani), care  a jucat în prima ligă din Anglia pentru formaţii precum Tottenham sau Liverpool, relatează prosport.ro

Paul Stewart a câştigat Cupa Angliei cu Tottenham, în 1991, şi a jucat alături de nume mari din fotbalul englez, precum Paul Gascoigne, Gary Lineker, Chris Waddle, John Barnes sau Ian Rush.

În vârstă acum de 52 de ani, Paul Stewart s-a decis să vorbească despre abuzurile sexuale la care a fost supus în perioada copilăriei, între 11 şi 15 ani, chiar de către antrenorul său din acea perioadă.

După mai bine de 40 de ani de tăcere şi suferinţă, Stewart s-a decis să vorbească deschis despre trauma sa după ce a citit despre un cazul similar al fotbalistului Andy Woodward (43 de ani), care a dezvăluit recent abuzurile la care a fost supus de asemenea în anii copilăriei, când făcea primii paşi în fotbal.

Abuzat şi terorizat: „Îmi spunea că îmi va omorî familia dacă vorbesc”

Conform spuselor celui care a îmbrăcat de 3 ori tricoul naţionalei Angliei, la începutul anilor ’90, totul a început după ce antrenorul său (al cărui nume nu a fost publicat) s-a împrietenit cu părinţii săi şi le-a promis acestora că îl va ajuta pe Paul să „devină un star”, notează Daily Mirror.

„Într-o zi mergeam împreună în maşină şi a început să mă atingă. M-a speriat de moarte şi nu am ştiut ce să fac. Am încercat să le spun părinţilor, dar aveam doar 11 ani. Apoi totul a progresat uşor spre abuzuri sexuale şi îmi spunea că îmi va omorî mama, tatăl şi cei doi fraţi, dacă scot vreun cuvânt despre ce se întâmplă. Şi atunci când ai 11 ani, crezi asta!

Ne spunea: vrea cineva să conducă maşina? Stăteam cu un picior spre volan şi atunci m-a atins prima dată. Pe unul dintre băeţii din echipă şi pe mine ne-a obligat să-i facem acte sexuale…  Un alt băiat, care era cu patru ani mai mare ca mine mi-a recunoscut că a fost abuzat. Mi-a spus asta mai târziu, când ne-am întâlnit ca adulţi.

Aceste sechele mi-au provocat alte probleme cu băutura şi drogurile. Ştiu că era un proces în care eram pregătit pentru ce urma. Abuzurile deveneau din ce în ce mai mari”, povesteşte Paul Stewart în Mirror.

Fostul jucător povesteşte şi cum alţi copii refuzau să urce în maşină cu antrenorul, în timp ce atunci când erau mai mulţi puşti în maşină, el era întotdeauna dus acasă ultimul, pentru a rămâne singur cu cel care îl abuza.

Stewart, care de-a lungul carierei a jucat pentru Manchester City, Tottenham, Liverpool sau Sunderland spune că era abuzat inclusiv în deplasările făcute pentru diferite turnee şi nu avea curajul să vorbească despre asta cu colegii săi: „Eram întotdeauna ameninţat. Dacă nu jucam bine, mă ameninţa cu violenţe şi cu abuzuri sexuale. Era un monstru! […] Iar eu continuam să joc. Asta se transformase în scăparea mea, timp de 90 de minute”.

De ce vorbeşte abia acum? Paul Stewart spune că încearcă să-şi găsească în sfârşit liniştea, după mai bine de 40 de ani, în speranţa că va putea în sfârşit să le arate afecţiune apropiaţilor. „Paul a cedat în momentul în care povestea cum nu e în stare să-şi îmbrăţişeze soţia, cu care s-a căsătorit în urmă cu 29 de ani, sau să le spună fiicelor de 21 şi 27 de ani şi fiului de 30 că îi iubeşte, din cauza abuzurilor suferite în copilărie”, notează Daily Mirror.

„Urmează să devin bunic în curând şi vreau să mă schimb! Vreau să fiu capabil să arăt afecţiune, pentru că ăsta a fost cel mai dureros aspect, să nu îmi pot lăsa familia să fie aproape de mine!”, mai spune Paul Stewart, care speră ca povestea sa să îi facă şi pe alţii ca el să iasă la lumină, iar vinovatul să ajungă în faţa justiţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri