Caută
Close this search box.

Din 4 decembrie, vine frigul în toată țara

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, din 4 decembrie precipitațiiile sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi însemnate cantitativ.

În zona Banatului, în prima săptămână din intervalul de prognoză, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit în această perioadă. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între două și 6 grade Celsius, iar minimele între—4 și două grade Celsius. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, o ușoară încălzire a vremii se va concretiza prin valori termice diurne, în general, peste cele specifice perioadei și nocturne în jurul celor normale. Ziua vor fi temperaturi medii între 5 și 7 grade, iar noaptea între—2 și—1 grad. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1 — 3 decembrie și 6 — 11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ, scrie Agerpres.

Pentru regiunea Crișanei, vremea se anunță mai rece decât în mod normal la sfârșit de noiembrie și prima decadă a lunii decembrie. În medie, pe parcursul primei săptămâni vor fi maxime între două și 4 grade Celsius, respectiv minime între—6 și un grad. Valorile termice diurne din ultima săptămână vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei. Mediile celei de-a doua săptămâni vor fi de 3 — 4 grade, pentru temperaturile maxime, și de la—5 la minus două grade, pentru cele minime. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare în intervalele 1 — 3 decembrie și 5 — 11 decembrie, când vor fi moderate și însemnate cantitativ.

În Transilvania, regimul termic din prima săptămână de prognoză va fi în jurul celui normal la valorile nocturne și sub acesta la cele diurne. În medie, maximele vor fi cuprinse între—1 și două grade Celsius, iar minimele între—8 și zero grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, majoritatea temperaturilor vor fi ușor peste cele climatologic specifice perioadei, adică maxime cuprinse între un grad și 3 grade, și minime între—7 și—4 grade, mediate pe regiune. Precipitațiile vor fi prezente în cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate și însemnate cantitativ, va fi mai ridicată în intervalele 1 — 3 decembrie și 5 — 11 decembrie.

În Maramureș, vremea va fi mai rece decât în mod normal în această perioadă, pe durata întregului interval de prognoză. În medie, în prima săptămână, temperaturile maxime se vor încadra zero și două grade, iar minimele între—7 și zero grade. În săptămâna a doua vor fi maxime de la un grad la două grade Celsius și minime între—5 și—3 grade. Precipitații vor fi în cea mai mare parte a timpului mai consistente în intervalele 1 — 3 decembrie și 4 — 11 decembrie.

În Moldova, în prima săptămână, valorile termice diurne vor fi mai scăzute decât cele specifice perioadei, iar cele nocturne mai ridicate. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între un grad și 4 grade, iar cele minime între—5 și un grad Celsius. În săptămâna a doua, variațiile de temperatură nu vor fi semnificative de la o zi la alta și de la o noapte la alta. Majoritatea valorilor diurne se vor situa în jurul celor normale pentru prima decadă a lunii decembrie, iar cele nocturne vor fi în general mai ridicate. În medie pe regiune, maximele vor fi cuprinse între două și 4 grade, iar minimele vor fi de—3 și—4 grade. În cea mai mare parte a intervalului, se vor înregistra precipitații în general slabe, cu excepția perioadei 6 — 11 decembrie, când vor deveni mai consistente.

În Dobrogea, regimul termic va fi în scădere până la sfârșitul acestei luni, apoi va crește ușor, însă începând din 5 decembrie, variațiile de la o zi la alta și de la o noapte la alta nu vor fi semnificative. La începutul și sfârșitul primei săptămâni, valorile diurne vor fi apropiate de cele normale la final de noiembrie și început de decembrie și mai scăzute decât în mod normal, în această perioadă, în restul timpului. Valorile nocturne, preponderent negative, se vor situa sub cele specifice perioadei, mai puțin în prima zi, când vor fi mai ridicate. În medie, maximele se vor încadra între un grad și 7 grade, iar minimele vor scădea de la 7 grade în dimineața zilei de 28 noiembrie, până la—3 grade, în ultima zi a acestei luni, apoi vor crește până în jurul a—1 grad. În cea de-a doua săptămână, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit, îndeosebi în cursul nopților și al dimineților. Media pe regiune va fi de 5 — 6 grade, în privința maximelor, și de până la un grad Celsius, în cazul minimelor. Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe, va fi mai ridicată în perioada 6 — 11 decembrie, în restul timpului acestea fiind posibile doar trecător.

În Muntenia, în ultimele zile de noiembrie, vremea se va răci. Ulterior, temperatura aerului va crește ușor. În prima săptămână din intervalul de prognoză, în medie, maximele vor fi cuprinse între 3 și 7 grade, mare parte dintre acestea apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile minime, mai coborâte decât în mod obișnuit, preponderent negative, se vor încadra, în medie, între—6 și—2 grade, cu excepția primei dimineți din intervalul de prognoză când va fi mai cald — în jur de 3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, media regională a temperaturilor maxime va fi de 5 — 6 grade, iar a celor minime de la—3 la—2 grade, în general mai mari decât cele ce ar fi normale. Vor fi condiții de precipitații în aproape fiecare zi, dar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicată în intervalul 6 — 10 decembrie.

În Oltenia, în cea mai mare parte a timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obișnuit și doar valorile nocturne din perioada 5 — 11 decembrie vor fi în jurul celor specifice perioadei. În prima săptămână se vor înregistra, în medie, maxime cuprinse între 3 și 7 grade, respectiv minime între—6 și 3 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, în medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 și 6 grade, iar temperaturile minime între—3 și—1 grad. Precipitații vor fi posibile în cea mai mare parte a timpului, în general slabe cantitativ. Probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în intervalele 28 — 29 noiembrie, 1 — 2 decembrie și 6 — 10 decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri