Caută
Close this search box.

Doctori moldoveni, implicaţi într-un accident naval pe Dunăre

 

Pompierii tulceni au intervenit, joi seară, pentru salvarea a 14 persoane implicate într-un accident naval pe Dunăre, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit în zona Milei 23, şase dintre victime fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea, transmite Mediafax.

Pompierii tulceni au intervenit, joi seară, pentru salvarea a 14 persoane implicate într-un accident naval pe Dunăre, după ce două ambarcaţiuni s-au ciocnit în zona Milei 23, şase dintre victime fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Delta” al judeţului Tulcea, incidentul s-a petrecut joi seară, pompierii fiind solicitaţi să intervină în municipiul Tulcea, în zona de trecere bac, în sprijinul a 14 persoane aflate într-o şalupă de tip water-taxi.

Acestea fuseseră preluate din două ambarcaţiuni care au fost implicate într-un accident naval pe Dunăre, la Mila 35. Cauzele si împrejurările în care s-a produs accidentul naval sunt în curs de cercetare de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea.

Prefectul de Tulcea a declarat că din cele 14 persoane implicate în accident cel puţin şase sunt medici. Pasagerii medici erau veniţi din Republica Moldova, pentru a participa la o conferinţă despre chirurgia cardiacă, organizată la Mila 23.

Unul din pacienţi, rănit grav, ar putea fi transferat la Chişinău de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Potrivit reprezentanţilor unităţii sanitare din Constanţa, în prezent bărbatul este internat în Secţia de Neurochirurgie cu un traumatism cranian. Pacientul este stabil, conştient şi cooperant şi ar putea fi transferat la un spital din capitala Moldovei. Transferul va fi realizat de Ministerul român al Sănătăţii.

Potrivit unor surse medicale, pacientul este prorectorul Facultăţii de Medicină din Chişinău.

Prefectul judeţului Tulcea, Cristian Alexandru Iordan, a precizat că din cele şase persoane care au ajuns la spital trei au fost externate. Unul dintre răniţi care se află în stare mai gravă, suferind un traumatism cranian, a fost transportat la Spitalul Judeţean Constanţa şi este internat la secţia Neurochirurgie. La Spitalul Judeţean Tulcea au mai rămas internaţi doi răniţi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri