Caută
Close this search box.

Elevii deranjaţi de colegul cu ADHD, audiați de procurori

 

Elevii de la Școala 16 din Pitești, care au refuzat să intre la ore pe motiv că sunt amenințați de un coleg diagnosticat cu ADHD, sunt audiați miercuri de procurori, scrie Agerpres.

Minorii au fost citați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, unde a fost înregistrată o plângere depusă de reprezentanții unei organizații care luptă pentru drepturile copiilor cu dizabilități. Elevii s-au prezentat la audieri însoțiți de părinți.

Elevii unei clase a VII-a de la Școala 16 din Pitești au refuzat timp de trei zile să intre la ore, afirmând că nu se simt în siguranță din cauza colegului lor, care i-ar fi amenințat în repetate rânduri cu acte de violență. Acțiunea copiilor a fost susținută și de părinți.

Protestul elevilor a încetat pe 20 octombrie, după o serie de demersuri făcute de reprezentanții tuturor instituțiilor abilitate.

Centrul European pentru Drepturile Copiilor cu Dizabilități (CEDCD) a anunțat, pe 21 octombrie, că a depus o plângere penală în acest caz.

„CEDCD a depus plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești, pentru infracțiunile de șantaj și incitare la ură sau discriminare, conform prevederilor Codului penal, împotriva a patru părinți care au înțeles să își folosească propriii copii și colegii acestora ca instrumente de ură împotriva unui copil cu dizabilități”, se arăta într-un comunicat al CEDCD.

Pe 31 octombrie, elevul diagnosticat cu ADHD a revenit la cursuri însoțit de mama sa, nefiind înregistrate reacții ostile din partea colegilor. Băiatul participă doar trei ore pe zi la cursuri, atât el, cât și ceilalți elevi din clasă, beneficiind în continuare de consiliere psihologică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri