Caută
Close this search box.

Femeile mason vor ca România să devină lider în Balcani

Marea Lojă Feminină a României împreună cu Fundația Solidaritatea Culturală Română Ars XXI organizează Conferința Internațională “Drumul Balcanilor către Europa”, la care sunt așteptați să participe masoni din toată Europa, istorici, academicieni, dar și mulți reprezentanți ai societății civile.

În cadrul manifestării, care va avea loc în perioada 4-6 noiembrie, la Hotelul Novotel din București, începând cu ora 10.00, conferențiarii români și străini vor face o scurtă trecere în revistă a istoriei țărilor din Balcani și lungul lor drum către Occident, vor fi dezbătute problemele actuale cu care se confruntă acestea și se va pune accent pe importanța unui lider regional care să acționeze ca un mediator.

România ar putea deveni acel lider regional sau chiar european, deoarece parcurgem o perioadă de prosperitate economică și stabilitate politico-socială, în contextul în care multe țări europene încă nu au reușit să depășească perioada de criză. Cu atât mai important este rolul unui lider în Balcani cu cât Peninsula este un tampon între Europa și Orientul Mijlociu, iar fenomenul terorismului a atins cote alarmante în țările din U.E.

”Cu prilejul acestei conferințe, dorim să tragem și un puternic semnal de alarmă liderilor Uniunii Europene, Consiliului Europei și NATO pentru a elabora o strategie prin care să fie prevenite vulnerabilitățile Flancului Estic”, a declarat dr. Anca Nicolescu, vicepreşedintele Fundaţiei Solidaritatea Culturală Română Ars XXI, organizatorul Conferinței “Drumul Balcanilor către Europa”.

Numele Masoneriei este pomenit la 1350

În România există există aproximativ 14.000 de masoni, din care 2.000 sunt femei. Văzută ca o organizaţie secretă, elitistă, masoneria, în general, este cea care a gândit felul de viaţă pe care îl duce astăzi omenirea, iar masoneria autohtonă, în particular, este cea care a realizat, în mare măsură, România în care trăim.

Numele Masoneriei este pomenit pentru prima oară în 1350 în actele Parlamentului Angliei şi se referea la breasla prelucrătorilor de pietre ornamentale pentru clădiri. Primele loji şi primele secrete ale acestor masoni constructori se refereau la protejarea informaţiilor de breaslă.
În 1725 a laut naştere Masoneria propriu-zisă, o organizaţie ale cărei secrete nu se mai referă la o breaslă, ci la modul prin care francmasonii urmează să modeleze lumea, chiar dacă compasul contructorilor vechi a rămas un simbol masonic de bază. De la Declaraţia Drepturilor Omului la Revoluţia Franceză şi constituţia Statelor Unite ale Americii, toate ideile de progres au fost gândite în loji. În acest sens facem o menţiune destul de palstică: toţi preşedinţii SUA au fost masoni, mai puţin John Fitzgerald Kennedy.
Masoneria a adunat întotdeauna în rândurile sale cele mai capabile şi mai influente persoane ale societăţii, politicieni, bancheri, oameni de cultură etc.
Intenţia declarată este conducerea omenirii, în mod unitar, către valorile pozitive supreme, începând cu iubirea faţă de aproape. Începând cu secolul XX masonii a militat pentru „globalizare”.

În fruntea piramidei masonice stă un împărat neîncoronat al lumii

La baza masoneriei stă ceea ce ei numesc „iniţierea”, un fel de iluminare dar de alt tip decât cel strict religios. Cei iniţiaţi fac parte din loji, împărţite în grade oculte. Membrii unui grad nu îi pot cunoaşte pe cei dintr-un grad superior, ci numai pe cei din gradele inferioare. Lojile, indiferent dacă sunt masculine sau feminine, sunt obedinete unor mari loji, care la rândul lor sunt afiliate mişcărilor masonice internaţionale. Cea mai puternică lojă masonică din lume este Marea Lojă Mamă a Angliei. În vârful tuturor obedienţelor există un Patriarh, un fel de împărat neîncoronat al lumii. Hotărârile luate în lojă trebuie duse la îndeplinire de membrii ei.

Întreaga istorie modernă a României a stat sub semnul francmasoneriei
Momentele cheie ale făuririi României au la bază „lucrarea” francmasoneriei. Masonii români au realizat Unirea din 1859, prin fratele Alexandru Ioan Cuza. La realizarea României Mari, după 1918, un rol important l-a avut masonul Alexandru Vaida Voievod. Un alt moment important, scos în evidenţă de cotidianul Liberatea, s-a consumat în anul 1999, când premierul de atunci al Angliei, Tony Blair, care este mason, s-a întâlnit cu reprezentanţii francmasonerieii bucureştene şi a promis ajutor recunoaşterea lojilor româneşti de către Marea Lojă Mamă a Angliei, concomitent cu intrarea ţării noastre în NATO şi Uniunea Europeană. Iar Tony Blair s-a ţinut de cuvânt…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri