Caută
Close this search box.

Festivalul Liedului Românesc: 135 de ani de la nașterea lui George Enescu

Festivalul Enescu

Festivalul Concurs al Liedului Românesc, organizat de Primăria Municipiului București prin Proedus și Arcub, în parteneriat cu Fundația Internațională „Ateneul Român”, se desfășoară în perioada 3-6 noiembrie, la Hanul Gabroveni.

Evenimentul marchează 135 de ani de la nașterea marelui compozitor George Enescu, dar și 25 de ani de când  marea soprana Mariana Nicolesco a apărut pentru prima dată pe o scenă din ţara natală, la Ateneul Român, devenind tot atunci primul Cetăţean de Onoare al Capitalei.

Festivalul se deschide joi, 3 noiembrie, la ora 18:00, cu un recital de lieduri enesciene interpretate de soprana Irina Baianţ, mezzosopranele Oana Andra şi Florentina Soare şi de baritonul Alexandru Constantin, acompaniaţi la pian de Alexandru Petrovici, informează un comunicat de presă al organizatorilor remis MagnaNews.

Concursul de lieduri reunește la această ediție 55 de concurenți și se va desfășura în zilele de 4 și 5 noiembrie, între orele 15:00 – 20:00. Juriul este  prezidat de Mariana Nicolesco, iar membrii acestuia sunt compozitoarea Carmen Petra-Basacopol, muzicologul acad. Octavian Lazăr Cosma, compozitorii Dan Dediu şi Adrian Pop.

În cadrul festivalului, duminică, 6 noiembrie, începând cu ora 12:00, are loc Simpozionul Național dedicat creației enesciene la care participă Carmen Petra Basacopol, Octavian Lazar Cosma, Mihai Cosma, Dan Dediu, Mariana Nicolesco, Adrian Pop, iar la ora 18:00 Festivitatea de Premiere a câștigătorilor concursului de lieduri și Gala Laureaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri