Caută
Close this search box.

Handbal masculin. Victorie pentru echipa României în preliminariile CE din 2018

 

Echipa naţională masculină de handbal a României a câştigat, miercuri, meciul din deplasare cu reprezentativa Belarusului, scor 26-23 (13-10), în calificările pentru Campionatul European din 2018.

Partida de la Minsk a reprezentat debutul oficial pentru selecţionerul echipei naţionale de handbal masculin a României, spaniolul Xavier Pascual, câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona.

Totodată, România obţine primul succes într-o grupă preliminară pentru Campionatul European după aproape 8 ani, în condiţiile în care porneam cu a doua şansă împotriva Belarusului.

Belarus: Saldatsenka, Matskevich – portari, Brouka 2 goluri, Kulesh 2, Shynkel 2, Pukhouski 4, D. Rutenka 5, Nikulenkau, Shylovich 4, Yurunok 2, Baranau, Shumak, Padshyvalau 1, Karalek 1, Tsitou, Bokhan. Antrenor: Yuri Shetsov.

România: Popescu, Irimuş – portari; Cîntec 5 goluri, Mocanu 4, Ramba 3, Mihalcea, Ghionea 6, Sadoveac 2, Szasz, Negru 1, Csepreghi 1, Lazăr, Fenici 2, Pavel, Criciotoiu 2, Stamate. Antrenor: Xavier Pascual.

Belarusul s-a clasat pe locul 18 la Campionatul Mondial din 2015. Următorul meci al României este pe teren propriu cu Polonia, la 6 noiembrie, la Cluj-Napoca, în preliminariile EURO 2018. Polonezii sunt medaliaţi cu bronz la ultimul Mondial şi semifinalişti la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Serbia mai face parte din grupa României. Primele două echipe clasate în cele şapte grupe se vor califica la turneul final, alături de cea mai bună formaţie de pe locul al treilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri