Caută
Close this search box.

IT-iștii români, locul al doilea la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Germania

FOTO: ziaruldeiasi.ro

România s-a clasat pe locul II la Campionatul European de Securitate Cibernetică, organizat la Dusseldorf, în Germania, în perioada 7 – 11 noiembrie 2016, potrivit Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO).

Evenimentul, destinat persoanelor cu abilități în domeniul IT, reprezintă o inițiativă a European Union Agency for Network and Information Security (ENISA) și s-a derulat în conformitate cu Planul de Acțiune privind Implementarea Strategiei de Securitate Cibernetică a Uniunii Europene (UE).

Statele din Europa participante la Campionatul European de Securitate Cibernetică au fost reprezentate de câte o echipă formată din 10 concurenți, cinci seniori (20 — 30 ani) și cinci juniori (14 — 19 ani).

La finalul competiției, echipa României, antrenată de către specialiști în securitate de la Bitdefender, a reușit să se claseze pe locul al doilea.

„CERT-RO, în parteneriat cu Serviciul Român de Informații (SRI) și Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI), alături de sponsorii principali Bitdefender, Orange Romania și Q-East Software, au organizat în luna mai a acestui an etapa online a selecției echipei naționale pentru acest concurs european. Ulterior, la sfârșitul lunii iunie a avut loc selecția on-site, cu exerciții din domeniul securității aplicațiilor web, atacului și apărării cibernetice, criptografiei, analizei traficului de rețea, reverse engineering, precum și simulări de prezentări publice. Pentru a veni în sprijinul echipei selecționate să reprezinte România la acest campionat, SRI, Bitdefender și Orange România au organizat sesiuni de training ce vizau creșterea expertizei și dezvoltarea spiritului de echipă. Ediția din 2015 a oferit echipei României oportunitatea de a participa pentru prima oară la ECSC, ocazie cu care concurenții români s-au familiarizat cu formatul și au înțeles exigențele concursului”, menționează CERT-RO într-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri