Caută
Close this search box.

ISU a luat la control toate staţiile de metrou

Angajaţii ISU Bucureşti Ilfov fac, luni dimineaţa, controale la toate staţiile de metrou, verificările urmărind, printre altele, modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor şi moditatea de evacuare a călătorilor, ultimul control fiind făcut în luna mai.

Pe timpul verificărilor se urmăreşte modul de respectare a normelor de apărare împotriva incendiilor, modul de realizare a accesului călătorilor la căile de evacuare, existenţa personalului care dirijează fluxul de călători pe direcţiile de evacuare, asigurarea dotării cu mijloace de stingere a incendiilor, asigurarea accesului autospecialelor pentru intervenţie în situaţii de urgenţă”, transmite ISU.

Cu ocazia verificărilor se va constata şi stadiul de remediere a deficienţelor identificate la controlul lui luna mai, atunci când au fost identificate multe nereguli: îngreunarea evacuării călătorilor, nemarcarea căilor de evacuare prin indicatoare, funcţionarea necorespunzătoare a iluminatului de siguranţă, nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scărilor rulante, exploatarea unor conductori electrici cu conducte imperfecte la conexiuni şi legături, străpungerea izolaţiei sau lipsa ei, amplasarea la ieşirea de la metrou a unor construcţii sau spaţii care reduc lăţimea liberă de circulaţie a căilor de acces, de evacuare şi de intervenţie.

Jumătate dinrețeua de metrou este „vulnerabilă” la cutremur

Menționăm că jumătate din lungimea totală a galeriilor Metrorex (69,25 km), mai precis 35 de kilometri, prezintă ”vulnerabilităţi” în caz de seism sever. Conform Planului de Analiză și Acoperirea Riscurilor în București, adoptat pe 25 august de Consiliul General, spune că 35 de kilometri de tuneluri de metrou se pot prăbuși în caz de cutremur! Informația se află la capitolul ”vulnerabilități la cutremur” – seismul fiind principala ameninţare la adresa Capitalei României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri