Caută
Close this search box.

Jurnalista postului de radio BBC în limba turcă a fost eliberată

Autoritățile turce au eliberat-o duminică pe Hatice Kamer, una dintre cele două jurnaliste reținute în regiune Siirt, din sud-estul Turciei, în timp ce făceau reportaje după un accident într-o mină de cupru locală unde au murit 11 oameni și 5 au fost dați dispăruți, informează AFP.

Kamer, angajată a postului de radio BBC în limba turcă, fusese reținută sâmbătă în timp ce încerca să ia legătura cu familiile victimelor accidentului minier care a avut loc la 17 noiembrie.

O a doua jurnalistă, Khajian Farqin, care lucrează pentru postul de televiziune Voice of America, a fost arestată tot sâmbătă în aceeași regiune. Membrii familiei jurnalistei spun că nu au reușit să o mai contacteze pentru că, în condițiile stării de urgență impusă de autoritățile turce după puciul eșuat de la 15 iulie, deținuții nu pot lua legătura cu un avocat în primele 5 zile de arest, potrivit Agerpres.

Conform organizațiilor care apără libertatea de exprimare, 125 de jurnaliști au fost arestați și se află încă în arest preventiv, iar 3.000 de profesioniști din domeniul comunicării au fost concediați, după ce autoritățile au închis 160 de posturi de televiziune, ziare și radiouri.

FOTO: EPA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri